uutiset
Arvioitu lukuaika 4 min

Sitran tilaisuudet syksyllä kasvokkain, verkossa tai hybridinä

Tänä syksynä Sitra mahdollistaa taas ihmisten välisiä aitoja kohtaamisia turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Tarjolla on myös monia kiinnostavia virtuaalitapahtumia. Tutustuthan pelisääntöihimme ennen kuin ilmoittaudut paikan päälle!

Kirjoittaja

Taru Keltanen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Sitran vuoden 2020 tapahtumakalenteri meni kertaheitolla uusiksi maaliskuussa, kun hallituksen koronarajoitukset astuivat voimaan. Osa suunnitelluista tilaisuuksista ja tapahtumista siirrettiin verkkoon tai myöhempään ajankohtaan, ja osa jouduttiin perumaan. Virtuaaliset kohtaamiset kun eivät taivu kaikkiin tarpeisiin.

”Sitra tarjoaa yhteistyöalustan tulevaisuuspohdinnoille ja uusien toimintamallien käytännön kokeiluille. Vaikuttavuutemme syntyy pitkälti yhteistyössä kumppaneiden kanssa, joten tapaamisilla ja eri sidosryhmien yhteentuomisella on työssämme iso merkitys. Kohtaamiset luovat yhteistä ymmärrystä, osallistavat ja sitouttavat”, Sitran viestintäjohtaja Veera Heinonen painottaa.

Nyt kun yhteiskunta on avautunut asteittain, Sitrakin on taas avannut ovia oikeille kohtaamisille tiukkoja turvallisuusohjeita noudattaen. Jokaisen tilaisuuden ja tapahtuman osalta mietitään erikseen, onnistuuko turvallinen toteutus kasvokkain, toimiiko virtuaalinen ympäristö tai tuleeko kyseeseen hybridi-malli. Hybridi on näissä asioissa päivän sana ja tarkoittaa sitä, että osallistuja voi valita, tuleeko tilaisuuteen paikan päälle vai osallistuuko verkon kautta.

Poikkeusaika on tuonut paljon oppeja siitä, miten esimerkiksi työpajoja kannattaa toteuttaa etänä. Korona-ajan hyviä käytäntöjä hyödynnetään jatkossakin Sitran tilaisuuksien suunnittelussa.

”Virtuaalisissa tilaisuuksissa on monia hyviä puolia. Niiden avulla voimme tavoittaa uusia sidosryhmiä ja mahdollistaa vaivattoman osallistumisen kumppaneillemme niin eri puolilla Suomea kuin kansainvälisesti”, Heinonen kertoo.

Yksi esimerkki pelkästä verkkototeutuksesta on syyskuussa järjestettävä kansainvälinen kiertotaloustapahtuma World Circular Economy Forum, WCEF Online.

”Kun syksyksi suunniteltu konferenssi Kanadassa jouduttiin siirtämään ensi vuoteen, totesimme, että keskustelun tästä tärkeästä aiheesta täytyy jatkua. Päätimme kumppaniemme kanssa laittaa nopealla aikataululla pystyyn verkkotapahtuman, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.”

Myös Euroopan johtavat digitaalisen terveydenhuollon ammattilaiset kokoontuvat syyskuun alkupuolella virtuaaliseen konferenssiin (HIMSS & Health 2.0), jota Sitrakin on osaltaan järjestämässä.

Turvallisuus huomioidaan järjestelyissä – yhteiset pelisäännöt ratkaisevan tärkeitä

Kaikki Sitran kasvokkaiset tapaamiset ja tilaisuudet suunnitellaan huolellisesti terveyttä ja turvallisuutta korostaen. Enimmäishenkilömäärän osalta noudatamme viranomaisohjeita.

Muutoksia järjestelyihin voidaan tehdä tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla koronatilanteen mukaan. Mahdollisista muutoksista tiedotamme kaikille ilmoittautuneille ja kerromme myös verkkosivuillamme.

Kolme poimintaa syyskuun tapahtumista!

Vielä toistaiseksi Sitra suosii etätyöskentelyä niin sisäisesti kuin tilaisuuksien osalta. Tässä siis kolme virtuaalista tapahtumavinkkiä syyskuulle.

7.-11.9. HIMSS & Health 2.0 European Digital Event 
Euroopan johtavat digitaalisen terveydenhuollon ammattilaiset kokoontuvat tällä kertaa virtuaaliseen konferenssiin. Sitra on jälleen mukana kertomassa miten reilu datankäyttö luo hyvinvointia. Katso tarkempi ohjelma.

9.-10.9. Kuntamarkkinat 2020
Tänä vuonna Kuntamarkkinoiden teemana on Kestävät kunnat. Sitra on mukana ohjelmassa: tarjolla on tietoa, näkemystä ja käytännön oppeja kuntien kanssa meneillään olevista kiertotaloutta ja osallisuutta edistävistä hankkeista ja kokeiluista. Täältä näet Sitran ohjelmaosuudet. Lisätietoja Kuntamarkkinoiden virallisesta ohjelmasta löydät Kuntamarkkinoiden sivuilta.

29.-30.9. WCEFOnline
Suuren suosion saanut Sitran kansainvälinen kiertotaloustapahtuma WCEF tulee jälleen, tällä kertaa virtuaalisena. WCEFonline esittelee kiertotalouden käytännön esimerkkejä, joiden avulla voimme tarttua ainutlaatuiseen mahdollisuuteen rakentaa taloutemme entistä vahvemmaksi, vihreämmäksi ja paremmaksi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset.

Kaikki Sitran tapahtumat lisätietoineen löydät tältä sivulta.

Mistä on kyse?