uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Tulevaisuustaajuus-kumppanuusohjelman tiimit valittu

Haku kumppanuusohjelmaan herätti runsaasti kiinnostusta. Mukaan valikoitui 10 tiimiä hyödyntämään ja soveltamaan Tulevaisuustaajuus-menetelmää.

Kirjoittaja

Julkaistu

Työpajamenetelmä Tulevaisuustaajuus toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen julkaistiin kaikkien avoimeen käyttöön alkuvuodesta 2021. Tänä syksynä käynnistyvä Kumppanuusohjelma tukee kymmentä tiimiä menetelmän hyödyntämisessä erilaisiin tarkoituksiin ja erilaisten kohderyhmien kanssa.

”Kantavana tavoitteena meillä on laajentaa tulevaisuuskeskusteluita käyvien ihmisten joukkoa ja vahvistaa ihmisten ja organisaatioiden kykyä pitkän aikavälin ajatteluun ja tulevaisuuteen vaikuttamiseen. Hakemuksia lukiessa oli ilo huomata, että moni jakaa tämän tavoitteen”, sanoo Terhi Ylikoski kumppanuusohjelmaa organisoivasta tiimistä.

Kumppanuusohjelma herätti paljon kiinnostusta ja mukaan haki kaikkiaan 78 tiimiä. Valintaprosessi oli vaikea, sillä erinomaisia hakemuksia tuli monipuolisesti muun muassa järjestökentältä, julkiselta sektorilta ja koulutusinstituutioista. Valinnoissa arvioitiin tiimien motivaatiota ja asiantuntemusta omassa aiheessaan sekä tietysti perusteluja ja näkemystä edistää jonkin kohderyhmän tai toimijan taitoja tulevaisuusajattelussa ja tulevaisuuteen vaikuttamisessa Tulevaisuustaajuuden avulla.

”Kokonaisuuden osalta painotimme sitä, että kumppanuusohjelmaan saataisiin mukaan mahdollisimman monipuolinen joukko tiimejä, jotta opit hyödyttäisivät mahdollisimman monenlaisia toimijoita myös kumppanuusohjelman ulkopuolella”, taustoittaa Liisa Poussa valintoihin liittyen.

Haku kumppanuusohjelmaan päättyi 30. syyskuuta ja kaikille mukaan hakeneille tiimeille on ilmoitettu valinnoista 29. lokakuuta mennessä.

Sitra tukee ohjelmaan valittuja tiimejä Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntämisessä järjestämällä koulutusta ja tarjoamalla asiantuntijasparrausta. Lisäksi koulutuksen suorittaneille tiimeille avataan myöhemmin rahoitushaku, jonka kautta tiimit voivat hakea rahoitusta Tulevaisuustaajuutta hyödyntävälle projektilleen. Projekteja toteutetaan ensi vuoden aikana ja kumppanuusohjelman kuulumisista kerrotaan myös Sitran verkkosivuilla. Parhaat opit ja kokemukset Tulevaisuustaajuus-menetelmän soveltamisesta tullaan myös julkaisemaan kaikkien käyttöön.

Tulevaisuustaajuus-työpajanmenetelmän voi ottaa vapaasti käyttöön myös Kumppanuusohjelman ulkopuolella. Kaikki työpajan vetämiseen tarvittavat materiaalit ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.tulevaisuustaajuus.fi.

Tulevaisuustaajuus-kumppanuusohjelmassa ovat mukana seuraavat tiimit

Espoon kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Heli-Maija Nevala

Kristiina Rinkinen

Johanna Palomäki

Fingo

Noora Vähäkari

Anni Vihriälä

Laurea-ammattikorkeakoulu

Siiri Jalo

Päivi Williams

Jaakko Hannula

Leader Pohjoisin Lappi

Henna Kontsas

Annika Kostamo

Maria Alatalo

Lyseonpuiston ja Ounasvaaran lukiot, Rovaniemi

Anu Turunen

Maarit Lepistö

Katri Kykyri

Pesäpuu

Onni Westlund

Milja Kaijanen

Krista Kokkonen

Perho liiketalousopisto & Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia

Maria Runonen

Iiris Lukkarinen

Niina Rossi

Pohjois-Savon kylät & Päijät-Hämeen kylät

Merja Kaija

Henna Pirkonen

Raaseporin kaupunki, kaavoitusyksikkö

Minttu Peuraniemi

Johanna Backas

Petra Louhimies

Tampereen hiippakunta & Kirkkohallitus

Airi Raitaranta

Titi Gävert

Mistä on kyse?