archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Uusi työpaperi avaa keskustelua edistyksellisestä hallinnosta

Sitran visio hyvinvoinnin seuraavasta erästä peräänkuuluttaa edistyksellistä hallintoa ja demokratian toimintatapojen uudistamista. Kansanvallan peruskorjaus -työpaperi tuo keskusteluun ehdotuksia konkreettisista keinoista järjestelmän päivittämiseksi.

Kirjoittaja

Tatu Leinonen

Asiantuntija, Luonto ja talous

Julkaistu

Sitran visiossa, Hyvinvoinnin seuraavassa erässä, julkishallinto nähdään innovatiivisena ja kunnianhimoisena toimijana yhteiskunnan viheliäisten ongelmien ratkaisussa. Esimerkiksi maapallon kantokykyyn sopeutuminen, teknologian valjastaminen edistyksen vauhdittajaksi ja kilpailukykyisen osaamisen ylläpitäminen Suomessa ovat yhteiskuntapolitiikan haasteita, joissa julkiselta hallinnolta ja sen johtamiselta vaaditaan edistyksellistä otetta.

Perjantaina 23.2.2018 julkistettu Liisa Hyssälän ja Jouni Backmanin Kansanvallan peruskorjaus -työpaperi tarjoaa keskustelunavauksen ja yli 50 toimenpide-ehdotusta siitä, miten päätöksentekojärjestelmää ja puolueiden toimintaa voitaisiin konkreettisesti kehittää. Lue työpaperin analyysi nykytilasta sekä ehdotukset tavoitetilasta ja toimenpiteistä työpaperista sekä tiedotteesta: Suomen menestystarina hiipuu, ellei kansanvallan rakenteita uudisteta.

Mistä on kyse?