uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme vastuullisen sijoittamisen harjoittelijaa

Oletko sijoitustoiminnan tuleva huippuosaaja? Kiinnostaako sinua vastuullinen sijoittaminen ja sijoittajien mahdollisuudet vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään? Entä tunnetko opintojesi kautta yritysten ja varainhoitajien toimintaa?

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo. Rakennamme reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Olemme uniikki yhdistelmä ajatushautomoa, kokeilujen ja toimintamallien edistäjää sekä yhteistyön rakentajaa. Eduskunnan alaisena riippumattomana rahastona toimintamme rahoitetaan sijoitustoimintamme tuotoilla.

Nyt etsimme noin neljän kuukauden pituiselle harjoittelujaksolle

vastuullisen sijoittamisen kesäharjoittelijaa.

Sitralla on noin miljardin euron suuruinen sijoitusomaisuus, joka on hajautettu osake-, korko- ja nk. vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Sijoitukset on toteutettu rahastojen kautta, ja teemme yhteistyötä yli 50 varainhoitajan kanssa. (Lisätietoja Sitrasta sijoittajana.)

Vastuullisuus on Sitralle tärkeä arvo myös sijoitustoiminnassa. Vastuullisen sijoittamisen kehitystyötämme ohjaavat vastuullisen sijoittamisen ohjeet ja ilmastostrategia, jonka tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä.

Muutaman vuoden välein teemme varainhoitajillemme suunnatun vastuullisen sijoittamisen kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää kehitystoimia, varmistaa Sitran vastuullisen sijoittamisen tavoitteiden toteutuminen ja samalla kannustaa varainhoitajia kehittämään omaa toimintaansa. Työtehtäviisi kuuluu tällaisen vastuullisen sijoittamisen kyselyn laatiminen varainhoitajille yhteistyössä Sitran sijoitustiimin asiantuntijoiden kanssa sekä kyselyn tulosten analysointi ja raportointi. Pääset käyttämään ja kehittämään osaamistasi myös erilaisten sijoitustoimintaan ja vastuulliseen sijoittamiseen liittyvien selvitysten tekemisessä.

Harjoittelujakso alkaa toukokuussa 2021 ja sen kesto on 3-4 kuukautta. Heinäkuun aikana on mahdollista pitää vapaata. Tarkemman aloitusajankohdan ja jakson pituuden voimme sopia yhdessä.

Tehtävä sopii esimerkiksi yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintojen loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla on sijoitustoimintaan sekä erityisesti tietojen keräämiseen ja analysointiin liittyvää kokemusta opintojen ja mahdollisten aiempien työtehtävien kautta. Sijoitus- ja liiketoiminnan vastuullisuuskysymysten ymmärrys on eduksi.

Odotamme sinulta kykyä sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön. Omaat myös hyvät vuorovaikutustaidot ja tuotat sujuvasti tekstejä suomeksi ja englanniksi. Hallitset toimisto-ohjelmistot ja sinulla on kykyä heittäytyä uusiin tilanteisiin. Tartut myös rutiinitehtäviin asianmukaisella otteella.

Mitä tarjoamme?

Mielenkiintoisen työympäristön ja tiimin, jossa kokeneet sijoitusammattilaiset tekevät töitä yhdessä. Tarjoamme mahdollisuuden tehdä kanssamme kiinnostavaa vastuullisen sijoittamisen kehitystyötä ja oppia uutta. Työharjoittelu on palkallinen.

Lisätietoja tehtävästä antaa sijoitusjohtaja Sami Tuhkanen (puh. 040 548 3482) maanantaina 12.4. klo 15-16 ja tiistaina 13.4. klo 9-11.

Jätä hakemuksesi täällä viimeistään 16.4.2021.

Mistä on kyse?