archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vielä tämä viikko aikaa äänestää Suomen tärkeintä haastetta

Ratkaisu 100 -kilpailussa ratkaistava haaste valitaan kaikille avoimella yleisöäänestyksellä. Äänestysaikaa on jäljellä neljä päivää.

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Suomen suurimmassa haastekilpailussa on tärkeä vaihe: Ratkaisu 100 -kilpailussa ratkaistava haaste valitaan kaikille avoimella yleisöäänestyksellä. Äänestysaikaa on jäljellä neljä päivää.

Äänestämällä itselle tärkeää haastetta vaikutat siihen, mihin ongelmaan tuotetaan yhteistä tulevaisuuttamme parantava ratkaisu. Ratkaisun kehittäjä saa taakseen miljoona euroa. Äänestää voi osoitteessa www.ratkaisu100.fi 30.9. saakka.

”Jos ilmastonmuutosta ei saada kuriin ja suurta energiaremonttia tehtyä, ei ole millään muillakaan seikoilla juuri mitään väliä.”

”Kaikki ovat ansainneet arvokkaan vanhuuden, eikä yksinäisyys tulisi olla yhteiskunnassamme mikään normi.”

”Meidän pitää oppia arvostamaan kaikenlaisia ihmisiä ja innostamaan toisiamme.”

Muun muassa näin ovat Ratkaisu 100 -haasteäänestykseen jo osallistuneet perustelleet äänestyspäätöstään.

Ratkaisu 100 -kilpailun haasteenvalinnassa jännitys tiivistyy, kun aikaa haasteiden äänestämiseen on enää muutama päivä. Perjantaihin 30.9. asti on vielä aikaa vaikuttaa siihen, mihin ongelmaan Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailussa tartutaan.

Äänestyksellä valittu haaste saa taakseen huipputiimit ja parhaan ratkaisun ongelmaan kehittäjälle on tarjolla miljoona euroa.

Äänestä ja vaikuta nyt!

Ratkaisu 100 -kilpailun yleisöäänestyksessä on mukana neljä yhteiskunnallista ongelmaa. Eniten ääniä kerännyttä haaste ratkotaan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Haastevaihtoehdot ovat:

  1. Jokaisesta energian tuottaja. Kehitetään yhteisöjen voimaa hyödyntäviä ratkaisuja, jotka saavat suomalaiset ryhtymään energian tuottajiksi.
  2. Kaikkien osaaminen käyttöön. Etsitään ratkaisuja, jotka mahdollistavat osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.
  3. Välitöntä hoivaa. Kehitetään ratkaisuja, joiden avulla ihminen saa tukea hyvinvointiinsa juuri silloin kuin sitä tarvitsee. Ratkaisujen tulee hyödyntää teknologiaa tai yhteisöjen voimaa.
  4. Työtä varmasti, vaikka paloina. Kehitetään ratkaisuja, jotka auttavat yhdistämään joustavan työnteon ja toimeentulon pitkäjänteisen suunnittelun heille, joiden työ ja toimeentulo tulevat useista eri lähteistä. Ratkaisujen mahdollistaman työn tulee vastata ja kehittää ihmisen osaamista.

Yleisöäänestys on avoin kaikille osoitteessa Ratkaisu100.fi. Toistaiseksi äänestys on ollut kutkuttavan tasaista, joten mikä tahansa haaste voi vielä kiriä voittajaksi.

Miksi juuri sinä äänestäisit?

Ratkaisu 100 -kilpailu tarttuu yhteen yhteiskunnalliseen ongelmaan ja lähtee hakemaan siihen ratkaisuja yhdessä monialaisten huipputiimien ja miljoonan euron palkinnon turvin. Antamasi ääni vaikuttaa suoraan siihen, mihin ongelmaan kilpailussa satsataan. Kilpailun haaste valitaan äänestystuloksen mukaan.

Mihin vaikutat?

Avoimella haasteenmäärittelyllä haluamme antaa vallan kilpailulla tartuttavan haasteen määrittelystä juuri sinulle. Äänestämällä sinulle tärkeää haastetta varmistat sen, että kilpailun haaste on aidosti sellainen, joka koskettaa juuri sinua ja on sinulle tärkeä.

Miten pääsee mukaan haastekisan seuraaviin vaiheisiin?

Kun kilpailun haaste on valittu, Sitra hakee mukaan monialaisia ratkaisijatiimejä selättämään valittu haaste. Ratkaisijahaku aukeaa 27.10.2016. Samalla paljastamme, mikä haaste voitti äänestyksen. Paljastus tapahtuu Helsingin Kirjamessuilla ja verkossa. Tervetuloa mukaan!

Ratkaisijahaun auettua, kuka tahansa voi hakea mukaan kilpailuun ratkaisuidealla ja tiimillä.

Ratkaisu 100 jalkautuu myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana. Ratkaisija-tapahtumia on tulossa jo marras- ja joulukuun 2016 aikana Turussa, Oulussa, Rovaniemellä ja Mikkelissä.

Miten haastekilpailua voi seurata?

Haastekilpailua voi seurata parhaiten liittymällä Ratkaisu 100 -ryhmään Facebookissa, tilaamalla Ratkaisu 100 -uutiskirjeen, seuraamalla kisan verkkosivuja ja Sitran kanavia verkossa.

Mitä osallistumisvaihtoehtoja on ja mistä niistä kuulee?

Kilpailijoiden lisäksi haemme sparraajia ja osallistujia tapahtumiimme, jotta kilpailu ja sen eteneminen sekä osaamisen jakaminen on kaikissa vaiheissa mahdollisimman avointa. Lisää tietoa Ratkaisu 100:n avoimessa Facebook-ryhmässä, Ratkaisu100.fi:ssä ja verkossa Sitran kanavilla.

Ratkaisu 100 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50v-juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?