uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Viestinnän asiantuntija Demokratia ja osallisuus -teemaan

Demokratiaa ja kansanvaltaisia toimijoita haastetaan monelta suunnalta. Haluatko olla mukana demokratian uudistustyössä ja löytämässä uusia osallistumisen tapoja? Meillä on tarjolla tehtävä sinulle, taitava ja selkeäsanainen viestinnän ammattilainen.

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Demokratia toimii vain, jos ihmiset luottavat toisiinsa, yhteiskunnallisiin instituutioihin ja päätöksentekijöihin. Demokratia ja osallisuus -teeman tavoitteena on etsiä ratkaisuja, joilla vahvistamme yhteiskunnallista osallistumista ja luottamusta.

Etsimme nyt joukkoomme kokenutta viestinnän asiantuntijaa

Jos sydämessäsi on paloa demokratian puolustamiseen ja kehittämiseen, ja haluat ymmärtää teknologian, kuten algoritmien käyttöä vaikuttamisessa, saatat olla juuri oikea ihminen meille.

Haemme kokenutta, yhteiskunnan toimintaa ymmärtävää viestinnän ammattilaista, jolla on vahvat näytöt isojen projektikokonaisuuksien hallinnasta ja viestimisestä. Teeman työssä pääset kokeilujen ja selvitysten avulla edistämään osallisuutta sekä demokratian toimintatapojen ja rakenteiden uudistamista. Tavoitteena on mm. parantaa suomalaisen demokratian uudistumiskykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa, tehdä päätöksenteosta aiempaa läpinäkyvämpää ja parantaa kansalaisten osallistumismahdollisuuksia.

Osaat suunnitella ja toteuttaa vaativia viestintäkokonaisuuksia, ja sinulla on näyttöä onnistumisista. Ymmärrät strategisen viestinnän olevan keskeinen osa organisaation toimintaa ja projekteja. Haluat ylläpitää demokratiakehitykseen liittyvää tilannekuvaa, niin kotimaista kuin kansainvälistäkin, ja osaat käyttää sitä teeman sisältöjen viestimiseen yhteistyössä teeman muiden asiantuntijoiden kanssa. Pärjäät nopeatempoisessakin työtahdissa ja siedät painetta. Puhut ja kirjoitat hyvää suomea, pärjäät ruotsiksi ja kykenet tuottamaan tekstiä myös englanniksi.

Odotamme sinulta

  • ymmärrystä yhteiskunnallisesta viestinnästä ja näyttöä strategisesta viestinnän toteutuksesta
  • kykyä tuottaa vaikuttavia sisältöjä erityisesti digitaalisiin kanaviin ja ajoituksen hallintaa
  • sparraavaa otetta asiantuntijatyössä sekä taitoa käsitellä ja editoida muiden tuottamaa tekstiä
  • kykyä Sitran oman median ja digitaalisen viestinnän monipuolisten mahdollisuuksien hyödyntämiseen
  • innostusta keskustelun herättämiseen ja kykyä eri kanavien valjastamiseen palvelemaan lukuisia kohderyhmiä – myös kansainvälisesti
  • mediaosaamista ja hyviä viestintäverkostoja.

Tarjoamme sinulle

  • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, jonka sydän sykkii reilun tulevaisuuden rakentamiselle
  • monipuoliset työtehtävät, joiden kautta on mahdollisuus verkostoitua ja tuoda vahva panos projektikokonaisuuden vaikuttavuuteen
  • mielenkiintoisen ja yhteiskunnallisesti tärkeän työn sekä vahvan Sitra-brändin ja osaavat viestintäkollegat työsi tueksi.

Tehtävä sijoittuu Sitran viestintään, mutta henkilö työskentelee tiiviisti sisältötiiminsä kanssa eli Demokratia ja osallisuus -teemalla. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy 30.12.2023 teeman projektisyklin mukaisesti.

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäpäällikkö Sari Tuori ti 5.10. klo 14-15.30, puh. +358 40 594 1441 ja teemajohtaja Veera Heinonen 6.10. klo 10-11 ja 7.10. klo 10-11, puh. +358 50 372 5244.

Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen ke 13.10. klo 12-13.30, puh. +358 20 746 9453. Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja innostuit tehtävästä, täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa carees.mps.fi 18.10.2021 mennessä.

Mistä on kyse?