archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

WANTED: nuorten ääni!

Oletko 15–18 -vuotias nuori ja tottunut siihen, että sinulta kysytään vain kouluruuasta tai skeittiparkeista, muttei koskaan esimerkiksi ilmastonmuutoksesta tai siitä millaista dna-teknologiaa sinä tulevaisuudessa haluaisit?

Julkaistu

Isot, usein vaikeatkin aiheet ovat tulevaisuustalo Sitran työn näkkileipää. Ennakoimme tulevaisuutta, selvitämme ja kehitämme parempaa Suomea, ja teemme sitä tiiviissä yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa. Liikumme sujuvasti ministeriöiden ja kunnanvirastojen kabineteissa, mutta keskustelemme tiiviisti myös ruohonjuuritason kehittäjien kanssa. Aiheemme vaihtelevat kiertotaloudesta työn tulevaisuuteen ja sote-uudistuksesta yhteiskunnan uudistumiskykyyn.

Nyt haluaisimme kuulla, mitä mieltä sinä olet

Osana seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertuetta järjestämme työpajojen sarjan, jonka aikana pääset kertomaan, mikä sinulle on merkittävää, sekä pohtimaan tulevaisuutta arkisista näkökulmista. Meitä kiinnostaa, mitä sinun mielestäsi tulisi ottaa huomioon, että tulevaisuus olisi hyvä sinulle, meille ja tietty maapallolle.

Käytännössä tapaamme useamman kerran porukalla tai verkossa. Tutustumme toisiimme, katsomme ajatuksia herättäviä leffoja tai sarjoja, sukellamme YouTube-keskusteluihin ja keskustelemme sinun kannaltasi tulevaisuuden kannalta tärkeistä aiheista.

Sinulla ei tarvitse olla sen kummempaa kokemusta, uteliaisuus aihetta kohtaan riittää.

Lupaamme viedä ajatuksiasi eteenpäin tulevaisuustalolle tutuilla areenoilla ja niissä kanavissa, joissa päätöksiä tehdään. Ja koska seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely ja -kiertue ovat tärkeä osa Sitran 50-vuotisjuhlavuotta, pääset mukaan myös Sitran 50-vuotisjuhliin Heurekaan marraskuussa.

Sinäkö se olet?

Oletko 15–18 -vuotias? Onko sinulla utelias mieli ja intoa keskustella tulevaisuudesta? Pohtia arkisia juttuja uudesta näkökulmasta?

Jos kyllä, tässä on tilaisuutesi käyttää ääntäsi, hae siis mukaan nyt! Täytä hakemus osoitteessa bit.ly/tulevaisuus-tehdaan-nyt

Oheisessa videossa työpajasarjan vetäjien Annikan ja Ilpon terveiset.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Kysy lisää instagramissa @tulevaisuusnyt tai annika@oppimo.fi

Mistä on kyse?