uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme koordinaattoria yhteiskunnalliseen koulutustoimintoon

Jos innostut yhteiskehittämisestä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä käytännön työn toteuttamisesta ja organisoimisesta, hae meille koordinaattoriksi!

Kirjoittaja

Päivi Hirvola

Johtaja, Yhteiskunnallinen koulutus, Sitra

Julkaistu

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta oppimisen ja yhteiskehittämisen keinoin? Nautitko samaan aikaan sekä käytännön kädet savessa -työstä, kuten tapahtumien järjestämisestä ja yhteydenpidosta, että syvällisemmästä perehtymisestä ja tiedonhankinnasta yhteiskunnallisen muutoksen lähestymistapoihin ja toimintamalleihin liittyen? Jos vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, saatat olla uusi kollegamme, yhteiskunnallisen koulutustoiminnon koordinaattori.

Sitran toimintaa ohjaa visio, jonka mukaan Suomi ja suomalaiset menestyvät rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran uuden strategian ohjaamana haluamme löytää yhä parempia keinoja auttaa ja tukea erilaisia muutoksentekijöitä. Yhteiskunnallisessa koulutuksessa etsimme vastauksia kysymykseen, miten yhteiskunnallista muutoksentekokykyä sekä yhteistoimintaa voidaan vahvistaa.

Etsimme nyt joukkoomme

KOORDINAATTORIA

Työskentelet yhteiskunnallisen koulutuksen toiminnossamme ja etsit kanssamme keinoja viedä uutta strategiaamme käytäntöön. Toimit tiiviissä yhteistyössä Sitra Lab -tulevaisuuslaboratorion tiimin kanssa sekä erityisesti muutoksen menetelmien kehittämiseksi kaikkien käyttöön.

Päivätyössämme suunnittelemme ja fasilitoimme koulutuskokonaisuuksia ja ryhmäprosesseja. Jotta koulutuksemme vastaavat tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin, tulee meidän jatkuvasti ymmärtää mitkä tiedot, taidot ja tekemisen tavat ovat kaikkein tärkeimpiä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Koulutuskokonaisuuksiemme toteutuksessa hyödynnetään monipuolisia koulutusmenetelmiä, tulevaisuus- ja ennakointiajattelua, palvelumuotoilua ja käyttäjälähtöistä suunnittelua sekä systeemiajattelua. Tuemme ajattelun ja ideoiden viemistä käytäntöön konseptien rakentamisen ja kokeilujen avulla sekä etsimme parhaita ratkaisuja mahdollistaa muutoksentekijyyttä. Toiminnassamme korostuu vahva poikkiyhteiskunnallinen verkostotyö, jossa tuomme muutoksentekijöitä yhteen oppimaan ja syventämään ymmärrystä avoimesti.

Koordinaattorin työssä tehtäväsi ovat monipuolisia esim. taustaselvitysten tekeminen ja tiedonhankinta. Koordinoit yhteyksiä sidosryhmiin ja osallistut aktiivisesti verkostotyön suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestät moninaisia tapahtumia kasvokkain, verkossa ja hybridimuodossa. Rakennat sisältöjä verkkoalustoille ja ymmärrät digitaalisten verkko-oppimisympäristöjen käyttöä ja kehitystä. Et myöskään pelkää ohjata ryhmiä ja olet innostunut viestimään ja kehittymään fasilitoijana.

Odotamme sinulta 

 • teoreettista ymmärrystä ja kiinnostusta yhteiskunnallista muutosta ja sen vaatimia kyvykkyyksiä kohtaan
 • osaamista käytännön järjestely- ja koordinaatiotehtävistä sekä tapahtuma- ja työpajajärjestelyistä
 • kiinnostusta fasilitointia ja ryhmäohjaamista kohtaan
 • viestintä- ja sidosryhmäosaamista – hyvää kirjoitustaitoa, kykyä ja halua saada muita mukaan ja rakentaa
 • innostavaa, ratkaisukeskeistä tekemisen kulttuuria niin omassa tiimissä kuin ulkoisten verkostojen kanssa
 • erinomaisia tiimityötaitoja ja soveltuvaa koulutusta
 • eduksi katsomme osaamisen oppimiskokemusten muotoilusta digitaalisilla alustoilla ja uudenlaisten digitaalisten
 • oppisratkaisujen ja konseptien kehittämisestä

Tarjoamme sinulle 

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, jonka sydän sykkii muutoksentekijöille
 • tiimin, jossa pääset tekemään monipuolisia ja haastavia tehtäviä koordinoinnista fasilitointiin ja kehittämiseen
 • kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, joista ei puutu kohtaamisia uusien ihmisten ja ryhmien kanssa
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista

Tehtävä on määräaikainen 31.12.2023 asti.

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa yhteiskunnallisen koulutuksen johtaja Päivi Hirvola 9.4. klo 11.30-13.00 tai 13.4. klo 14.30-16.00, puh +358 40 549 8008. Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen pe 9.4 klo 14-15.30, puh. +358 20 746 9453. Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa uratori.mps.fi 18.4.2021 mennessä.

Sitran Yhteiskunnallinen koulutus on yksi Sitran projektitoiminnoista. Vahvistamme kykyä ja halua rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä. Toiminnassamme luomme oppimisympäristöjä, tilanteita ja prosesseja, jotka mahdollistavat yhdessä ajattelun, oppimisen ja kehittämisen. Työmme painopisteet ovat tällä hetkellä Sitra Lab ja Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutus sekä Muutoksen menetelmät -kokonaisuus, jossa kehitämme muutoksentekokyvykkyyttä ja tuomme käyttöön uusia lähestymistapoja ja työkaluja systeemisen muutoksen tekemiseen. 

Mistä on kyse?