uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Yritykset hakevat datasta kasvua – valmennukset jatkuvat harvaan asuttujen alueiden yrittäjille

Suomalaisilla pk-yrityksillä on haasteita päästä kiinni datatalouden hyötyihin. Vuoden alussa käynnistyy kaksi uutta datapohjaisen liiketoiminnan kehitystä tukevaa valmennusta, jotka perustuvat Sitran kehittämään Datasta kasvua -ohjelmaan. Toinen valmennuksista järjestetään harvaan asuttujen alueiden yrittäjille.

Kirjoittaja

Laura Seppälä

Päällikkö, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Vuoden 2023 alussa käynnistyy kaksi uutta Sitran Datasta kasvua -ohjelmaan perustuvaa valmennusta mikro- ja pk-yrittäjille. Molemmat valmennukset ovat maksuttomia.  

Tieken (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus) ja Going Green Oy:n toteuttama Datamatka-valmennusohjelma tukee harvaan asutuilla alueilla toimivia luonto- ja ruokamatkailuyrityksiä tehostamaan ja uudistamaan liiketoimintaansa datan avulla. Valmennuksen suorittanut yritys voi halutessaan hakea myös matkailualan vastuullisuussertifikaattia. 

Datasta kasvua –Kasvupolku puolestaan tukee voimakasta kasvua hakevia yrityksiä pääsemään alkuun datan hyödyntämisessä. KasvuOpenin toteuttama valmennus keskittyy osallistujayritysten liiketoiminnan kasvattamiseen alansa parhaiden osaajien vahvan sparraustuen avulla. Sparrausohjelmiin valitut yritykset voivat halutessaan osallistua kisaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä.  

”Kehitimme ohjelman ja valmennusmateriaalit kaikkien hyödynnettäväksi. On ilo nähdä niiden leviävän. Molemmat valmennukset tukevat hienosti suomalaisen pk-sektorin dataosaamisen lisäämistä”, kertoo Sitran datatalouden asiantuntija Katri Korhonen

”Tulevaisuudessa datan hyödyntäminen on oleellista kilpailukyvyn ylläpitämisessä. Se on yksi menestystekijöistä, yrityksen kokoon katsomatta.” 

Mistä on kyse?