artikkelit
Arvioitu lukuaika 1 min

ADBI:n uusi raportti arvioi kehittyvän Aasian kiertotalousmahdollisuuksia

Aasian kehityspankki ADBI:n ja Sitran uusi raportti tutkii Aasian potentiaalia siirtyä resurssi-intensiivisestä kulutuksesta ilmastokestävään kiertotalouteen.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Prospects for Transitioning from a Linear to Circular Economy in Developing Asia kuvailee, miten kiertotalouden periaatteita noudattamalla voidaan maksimoida resurssitehokkuus ja samalla minimoida sekä hiilipäästöt että ympäristön pilaantuminen. Se myös nostaa esiin kiertotalouden tärkeyden, huomioiden alueen kasvavan väestömäärän ja kulutuksen.

Raportti kuvailee myös haasteita kiertotalouteen siirtymisessä alueen markkinoilla, läpimurtojen mahdollisuuksia talouden elvyttämiseen, ilmasto- ja ympäristöriskien hillitsemiseen sekä analysoi toteutettamiskelpoisia politiikkavaihtoehtoja kiertotalouden liiketoimintamallien kannustamiseen ja vahvistamiseen.

Raportin ovat toimittaneet ADBI:n Derek M. Hondo ja Linda Arthur sekä Sitran Maria Hughes ja Reetta Kohonen. Keskeisiä tuloksia nostettiin esiin raportin lanseerauksessa WCEF-sivutapahtumassa 1. maaliskuuta 2022.

Mistä on kyse?