archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Fiksusti kouluun -voittajat Kuopio ja Kangasala tarttuvat koulumatkaliikkumisen haasteisiin

Fiksusti kouluun -haastekilpailun voittajiksi on valittu Kuopio ja Kangasala. Liikkuva koulu -ohjelma ja Sitra haastoivat huhtikuussa kaikki Suomen kunnat lisäämään fiksua liikkumista koulumatkoilla ja koulupäivän aikana. Ratkaisuja fiksun liikkumisen esteisiin ja 60 000 euron kehittämisavustusta haki yhteensä 18 kuntaa eri puolilta Suomea.

Julkaistu

Fiksusti kouluun -haastekilpailuun tuli useita hyviä ideoita fiksun koulumatkaliikkumisen kehittämiseen. Kuntien hakemuksissa toistuivat samat esteet kuten puutteelliset väylät ja kunnossapito, vanhempien ja oppilaiden asenteet, pitkät etäisyydet sekä koulumatkojen turvattomuus. Ratkaisuja oli haettu muun muassa saattoliikenteen kehittämisestä, turvallisuuskartoituksista ja talvikunnossapidosta.

– Voittajiksi valittujen Kuopion ja Kangasalan hakemuksissa esitetyillä ratkaisuilla tartutaan koulumatkaliikkumisen haasteisiin annetun aikataulun ja resurssien puitteissa, ja ratkaisut ovat monistettavissa muihinkin kuntiin. Valinnassa painotettiin myös hiilijalanjäljen pienentämistä ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. Toivomme, että haastekilpailuun osallistuneita hyviä kehitysideoita pystytään hyödyntämään myös muissa kunnissa, sanoo asiantuntija Lotta Toivonen Sitrasta.

Molemmat voittajat saavat hakemansa verran avustusta eli Kuopio 33 000 euroa ja Kangasala 25 000 euroa.

Lue Fiksusti kouluun -haastekilpailun tiedote

Mistä on kyse?