archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Goodrnt

Julkaistu

Goodrnt on ekologinen ja yhteisöllinen tavaroiden markkinapaikka ihmisille ja yrityksille. Se tarjoaa uudenlaisen tavan vuokrata tarvittuja tavaroita ja vuokranantajalle tavan ansaita tavaroilla, jotka muutoin olisivat vähäisellä käytöllä tai kokonaan käyttämättä. Goodrnt palvelu huolehtii vuokrausprosessista ja tarjoaa turvallisen ja vaivattoman tavan vuokrata vähällä käytöllä olevia tavaroita.

On paljon tavaroita, jotka ovat hinnaltaan suhteellisen arvokkaita ja joiden käyttö on vähäistä. Tällaisten tavaroiden elinkaari on yleensä melko pitkä. Esimerkkeinä mainittakoon matkalaukut, työkalut, lasten matkarattaat, polkupyörät, retkeilytarvikkeet sekä juhlatarvikkeet. Usein asuinpiirissä on ihmisiä, jotka tarvitsevat tilapäisesti juuri sitä tavaraa, joka itsellä ei ole päivittäisessä käytössä. Lapsiperheet ottavat mielellään matkalle mukaan lapselle matkarattaat, mutta eivät tarvitse näitä reissun jälkeen. Toisella perheellä taas matkarattaat odottavat varaston nurkassa käyttäjäänsä. Vuokraaminen tällaisessa tilanteessa on edullista kaikille. Vuokraaja säästää vuokraamalla harvoin tarvitsemansa rattaat. Rattaiden omistaja saa vuokraamisesta korvauksen, eikä rattaat merkittävästi kulu käytössä. Yksikin jaettu tavara vähentää vastaavan ostamistarvetta ja sitä kautta niiden valmistustarvetta.

Tavoitteena on löytää yhteisöllisen tavaroiden jakamisen esteet ja suunnitella ratkaisut niiden poistamiseksi. Visiona on luoda asuinpiireihin pohjautuvia turvallisia mikromarkkinapaikkoja, jossa tavaroiden käyttöaste moninkertaistetaan ja jakaminen tehdään vaivattomaksi.

Goordnt on yksi Fiksu arki -yrityskilpailun voittajista.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?