Arvioitu lukuaika 2 min

Järki särki

Järki särki – yrittäjät Marja Komppa ja Ari Seppälä

Julkaistu

Särjessä on järkeä! Moni meistä haluaisi syödä ja tarjota perheelleen useammin terveellistä kalaa, mutta arkena kalan valmistamiseen ei aina tunnu löytyvän aikaa. Lisäksi kalankäyttömme on yksipuolista. Tässä tuhansien järvien maassa syömme pääasiallisesti kasvatettua norjalaista kalaa ja samaan aikaan huippulaatuista villikalaa syötetään turkiseläimille tai pahimmillaan kärrätään kaatopaikalle. Tähän haluamme muutosta!

Olemme kehittäneet särjestä herkullisia ja helppokäyttöisiä Järki särki -kalasäilykkeitä ja haluamme tehdä hyvän ja terveellisen kalaruuan valmistuksesta helppoa ja vaivatonta.

Särki on erinomainen ruokakala, mutta se sisältää paljon pieniä ruotoja, siksi sen valmistaminen kotikeittiössä on hankalaa, nykykuluttajalle miltei mahdotonta. Tuotteillamme olemme ratkaisseet tämän ongelman. Lasipurkkiin pakattu Järki särki on valmista kypsää kalaa, jossa ruodot ovat pehmentyneet huomaamattomaksi, eivätkä haittaa herkempiäkään syöjiä. Ruotoineen syötynä särjessä on proteiinin lisäksi runsaasti kalsiumia.

Järki särki on myös herkullinen ympäristöteko. Särkien pyytämisellä parannetaan veden laatua ja kalaston rakennetta. Särjen syöjän palkkiona ovat herkulliset makuelämykset ja kirkkaammat järvet.

Toivomme, että kehitysohjelma auttaa meitä viestimään tuotteistamme ja niiden monikäyttöisyydestä sekä lisäämään niiden tunnettavuutta. Lisäksi toivomme saavamme apua työhömme kotimaisten, vähäarvoisina pidettyjen särkikalojen ja kalastuselinkeinon arvostuksen nostamisessa.

Järki Särki Oy on yksi Fiksu arki -yrityskilpailun voittajista.

 

HANKKEET

FIKSU ARKI -YRITYSKILPAILU

Onko sinulla pieni yritys, mutta suuri ratkaisu, joka tekee kuluttajan arjesta kestävää? Fiksu arki -yrityskilpailu etsii juuri sinua!

#Fiksuarki

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?