Julkaistu 07.12.2017

Jyväskylään puuhataan proteiinikierto­talouden Piilaaksoa

Jyväskylän yliopiston tähtäimessä on tehdä Jyväskylästä proteiinikiertotalouden Piilaakso.

Jyväskylässä on lähdetty kehittämään kestävämpää alueellista ruokajärjestelmää yhdessä Sitran kanssa. Jyväskylän yliopiston vetämässä hankkeessa Keski-Suomesta pyritään tekemään kestävämpi ja omavaraisempi proteiinien osalta.

Esimerkiksi Muuramen koulussa lisätään härkäpapuja kouluruokaan ja kokeillaan hamppuproteiinien hyödyntämistä kouluruuassa.

Hanke on yksi neljästä alueelliseen kestävään ruokajärjestelmään kuuluvasta alueesta, joiden kehittämistä Sitra tukee.

Lue lisää Tekniikasta & Taloudesta:

 https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kestava_kehitys/jyvaskylaan-puuhataan-proteiinikiertotalouden-piilaaksoa-sai-600-000-euron-rahoituksen-6690630 

Mistä on kyse?