Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Koto-SIB mahdollistaa valtiolle jopa 20 miljoonan euron säästöt

Väliaikatietoja Koto-SIB-hankkeesta! TEM:n ja FIM:n edustajat kertovat hankkeen etenemisestä Euroopan investointipankin videolla.

Julkaistu

Kesällä 2017 käynnistynyt Koto-SIB-hanke edistää maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä ja kotoutumista Suomessa. Millaisia ovat hankkeen kautta työpaikan löytäneiden maahanmuuttajien kokemukset? Entä miten hanke etenee?

Katso Euroopan investointipankin video (englanniksi). Väliaikatietoja kertovat työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtaja Sonja Hämälainen ja ohjelmajohtaja Samir Omar FIM Vaikuttavuussijoitukset Oy:stä.

Elokuun 2019 lopussa Koto-SIB-ohjelmaan oli osallistunut lähes 2 000 maahanmuuttajaa ja heistä vajaat 750 oli työllistynyt saamansa tuen avulla. Työ- ja elinkeinoministeriön arvio Koto-SIBin valtiolle tuomista säästöistä on jopa 20 miljoonaa euroa.

Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB-sopimus (engl. Social Impact Bond, SIB) on yksi vaikuttavuusinvestoimisen muoto. Siinä institutionaaliset ja yksityiset sijoittajat rahoittavat hyvinvointia edistävät palvelut ja kantavat toteutukseen liittyvät taloudelliset riskit. Hankkeille määritellään tarkat, mitattavat tavoitteet, jotka heijastavat haluttua hyvinvoinnin lisäystä. Julkinen sektori maksaa vain tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja Koto-SIB-hankkeesta työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta.

 

Lue lisää: www.eib.org/en/videos/using-social-outcomes-contracting-to-support-migrant-integration-in-finland-the-koto-sib-case-study

Mistä on kyse?