archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Liiteri.net

Julkaistu

Tuntuuko kestävä elämäntapa ajatuksena kivalta mutta vaivalloiselta? Haudotko erilaisia laitteita turhaan kotonasi? Nostavatko huonolaatuiset työvälineesi verenpainetta ja estävät toimeen tarttumista?

Kuluttajat tarvitsevat useita laitteita tai muita tavaroita vain satunnaisesti tai tiettyä tarkoitusta varten, mutta ilman niitä monet arkiset työt tai askareet vaikeutuvat merkittävästi (esimerkiksi siivoaminen, korjaaminen tai kuljetukset). Monilla meistä ei ole varaa ostaa kaikkia haluamiamme tavaroita, mahdollisuutta säilyttää niitä kotona, tai tehdä ostosmatkoja kauppoihin ilman autoa.

Tavaroiden ja palveluiden yhteiskäyttöpalvelu Liiterin avulla voit nopeasti ja helposti lainata ja palauttaa tarvitsemiasi tavaroita kävelyetäisyydellä tai joukkoliikenteen solmukohdassa olevassa älytilassa 24/7 silloin, kun se parhaiten sopii aikatauluihisi. Palvelu tuo useiden tuhansien eurojen arvoisen ja paikallisen käyttäjäyhteisön toiveiden mukaan muokattavan tavaravalikoiman kaikkien saataville. Sähköisellä lukolla lukittuun älytilaan pääset sisään mobiilipalvelun avulla ja sisätiloissa hyödynnetään sensoreita helpon, nopean ja turvallisen käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Liiterin kautta saa myös polkupyörän korjauspalvelua sekä suutarin palveluita. Sen kautta voi myös vähentää kulutusta kokeilemalla uudenlaisia tuotteita, kuten sähköavusteisia polkupyöriä ennen ostopäätöstä, tai jakamalla tai kierrättämällä tavaroita nykyistä helpommin paikallisesti tai naapuruston kesken. Alustan kautta voi myös helposti jakaa naapuriapua vaikkapa lainalaitteen käyttämiseksi tai siinä opastamiseksi.

Palvelu on nyt käytössä Helsingissä ja Espoossa kahden metroaseman läheisyydessä (Otaniemi ja Kalasatama), ja neuvotteluita uusista kohteista on käynnissä. Lainalaitteet voi tilata kotiin myös naapuriapuun pohjautuvalla ja kestävän kehityksen mukaisella PiggyBaggy-tavarakimppakyydillä.

Testaa huoletonta kuluttajatavaroiden yhteiskäyttöä ja kestävän elämäntavan palveluita ja vapautat kotisi arvokkaita neliöitä varastotilasta fiksumpaan käyttöön.

Liiteri.net on yksi Fiksu arki -yrityskilpailun voittajista.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?