Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Meriteollisuus ry kehittää Suomeen meriklusteria hiilineutraalissa kiertotaloudessa

Tähtäimessä on pysyvä toimintatapa yhteistyölle.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Suomella on paljon meriteollisuuden osaamista laivojen rakentamisesta teknologiseen kehittämiseen. Siirtymällä hiilineutraaliin kiertotalouteen voidaan merikuljetuksiin saada merkittäviä positiivisia vaikutuksia niin ympäristölle kuin työllisyyden ja kilpailukyvyn parantumiselle. Tälle osaamiselle ja teknologisille ratkaisuille on myös globaalia kasvavaa kysyntää.

Meriteollisuus ry kumppaneineen kutsuu nyt kaikki mukaan rakentamaan Suomeen meriklusteria, joka toimii hiilineutraalissa kiertotaloudessa! Tavoitteena on rakentaa pysyvä toimintatapa yksityisten ja julkisten toimijoiden väliselle yhteistyölle sekä tehdä alasta edelläkävijä kokonaisvaltaisten ja kestävien kuljetusratkaisujen kehittäjänä sekä käyttöönottajana.

Koordinaatiotiimi (Sitra, Meriteollisuus, Meriaura Group, Turun Ammattikorkeakoulu ja VTT) valmistee parhaillaan avointa työpajaa, johon kutsutaan mukaan kaikki kokonaisuuden kehittämisestä kiinnostuneet. Kick off -työpaja ekosysteemin rakentamiseen järjestetään verkon kautta 26.10. klo 12-17.

Lue lisää: meriteollisuus.teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/meriklusteri-hiilineutraalissa-kiertotaloudessa-ekosysteemin-kehittaminen

Mistä on kyse?