Podcast
Arvioitu lukuaika 2 min

Miten kirjailija rakentaa tulevaisuuksia?

Kyky kuvitella erilaisia tulevaisuuksia lisää vaikuttamismahdollisuuksiamme tässä ja nyt. Tulevaisuuspodcastin 22. jaksossa kirjailija Emmi Itäranta kertoo, miten kuvittelun ammattilainen rakentaa tulevaisuuden maailmoja.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Play

Lukuisten mittarien ja arvioiden perusteella demokratian elintila maailmassa on viime vuosina jatkanut kapenemistaan. Siksi nyt jos milloinkaan on tärkeää hahmotella demokratian mahdollisia tulevaisuuksia.

Tämän vuoksi Sitra pyysi ajattelun ja kuvittelun ammattilaisia, eli suomalaisia huippukirjailijoita, kirjoittamaan omat näkemyksensä siitä, miltä suomalaisen demokratian tulevaisuus näyttää. Tuloksena oli yhteistyössä Teos-kustantamon kanssa tuotettu ja syksyllä 2021 julkaistu novellikokoelma 2040 – Tarinoita demokratian tulevaisuudesta.

Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin 22. jaksossa vieraana on kirjaan novellin kirjoittanut, kansainvälisestikin tunnustettu kirjailija Emmi Itäranta. Jaksossa hän kertoo, miten “Maailman iho”-novelli syntyi ja miten hän itse kirjailijana luo kokonaisia tulevaisuuden maailmoja.

Toisena vieraana jaksossa on Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman teema-asiantuntija Tuula Tiihonen, jonka kanssa puhutaan paitsi novellikokoelmasta, myös siitä, mistä näkökulmista Sitra aikoo lähivuosina demokratiaa tarkastella. Jakson juontavat Johanna Kippo ja Jukka Vahti Sitrasta.


Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcast kertoo, mihin olemme menossa ja miten voimme vaikuttaa huomisen maailmaan jo tänään.

Voit kuunnella jakson painamalla tämän jutun yläpuolella olevaa play-nappia. Podcastin uudet jaksot sekä aiheita taustoittavat artikkelit löydät osoitteesta www.sitra.fi/tulevaisuuspodcast. Voit tilata ja kuunnella podcastia myös Spotifyssa ja Apple Podcasteissa, mistä se löytyy mm. hakusanoilla ”hyvää huomista”.

Twitteristä meidät löytää hastagilla #tulevaisuuspodcast

Tervetuloa tilaamaan podcast, kommentoimaan, kysymään ja keskustelemaan! (Otamme mieluusti vastaan palautetta myös sähköpostiosoitteessa tulevaisuuspodcast@sitra.fi)

Mistä on kyse?