Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Opas julki – Nuorten politiikkakoulu kokosi vinkit vaikuttamiseen yksiin kansiin

Opasta voivat hyödyntää myös nuorten kanssa työskentelevät ja se on hyvä keskustelun virittelijä oppitunneilla tai nuorisotiloissa ja osallisuusryhmissä.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Nuorten politiikkakoulu on Oulun kaupungin ja Sitran rahoittama Demokratiakokeilut 2020 -hanke. Ideana ja ajatuksena on lisätä nuorten tietoja ja taitoja siitä, miten yhteiskunta toimii ja miten voi vaikuttaa omassa ympäristössään. Nuorten politiikkakoulun tavoitteena on löytää erilaisia vaikuttamisen tapoja nuorille. Politiikka voi sanana olla jopa hieman pelottava ja aiheuttaa monenlaisia mielikuvia.

Hankkeen yhteydessä on nyt tehty Näin voit vaikuttaa! -opas nuorille. Kaikki vinkit julkaistaan myös  hankkeen instagramtilillä @nuortenpolitiikkakoulu. Opasta voivat hyödyntää myös nuorten kanssa työskentelevät ja se on hyvä keskustelun virittelijä oppitunneilla tai nuorisotiloissa ja osallisuusryhmissä.

”Loppujen lopuksi politiikassa on kyse yksinkertaisista asioista: siitä, kuinka me toimimme yhdessä muiden kanssa. Esimerkiksi silloin kun sovitaan kotiintuloaikoja ja päädytään ratkaisuun, on tehty politiikkaa; on keskusteltu eri mielipiteistä ja päädytty yhteiseen lopputulokseen. Politiikka on siis yhteisiin asioihin vaikuttamista”, julkaisussa sanotaan.

Tutustu Nuorten politiikkakoulun tuottamaan julkaisuun Näin voi vaikuttaa!

Mistä on kyse?