Poiminnat
Arvioitu lukuaika 2 min

Poikkeusajan dialogit tuovat toivoa pandemian keskelle

Kevään 2021 ensimmäiset Poikkeusajan dialogit osoittivat, että ihmisillä on suuri halu kohdata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan poikkeusajan elämästä.

Julkaistu

Kevään 2021 ensimmäiset Poikkeusajan dialogit järjestettiin 16.3. ja mukana oli joukko eri ikäisiä ihmisiä eri puolilta Suomea. Erätauko-säätiön dialogeista tekemän koosteen mukaan suuri osa suomalaisista on jo tottunut jatkuvaan poikkeusaikaan, mutta eri ihmisryhmien kokemuksissa on merkittäviä eroja.

Tarve keskustelulle ei ole poikkeusajan kuluessa vähentynyt – päinvastoin. Ihmisillä on edelleen suuri halu kohdata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan poikkeusajan elämästä.

Dialogiin osallistuneet ovat kokeneet ymmärryksen ja myötätunnon kasvavan, kun keskusteluissa kohdataan eri tilanteista ja taustoista tulevia ihmisiä. Vertaisuuden kokemukset ja uudet oivallukset tuovat iloa ja toivoa.

”Sitten joskus kun tämä on ohi, niin ei pidä unohtaa kaikkia niitä hyviä asioita, joita tämä synnytti.”

Poikkeusajan dialogin osallistuja

Seuraava Poikkeusajan dialogipäivä järjestetään 27.5. ja sen teema on ”Miten poikkeusaika on muuttanut meitä?”.

Voit lukea Erätauko-säätiön tekemän dialogi-koosteen täältä. Myös Valtiovarainministeriön tiedotteessa on lisätietoa 16.3. järjestetyistä Poikkeusajan dialogeista.

Mistä on kyse?