Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Rakentavaa keskustelua sodasta ja rauhasta Erätauko-säätiön johdolla

Tasavertaista ja rakentavaa keskustelukulttuuria edistävä Erätauko-säätiö järjestää maaliskuun alkupäivinä kaksi luottamuksellista Erätauko-keskustelua sodan herättämistä pohdinnoista.

Kirjoittaja

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Erätauko-säätiö haluaa tarjota mahdollisuuden keskustella ajankohtaisesta tilanteesta. Erätauko-keskustelussa on mahdollisuus pysähtyä, ja pohtia asioita rauhassa. Keskustelussa käytetään rakentavan keskustelun pelisääntöjä ja pyritään luomaan mahdollisimman tasavertainen keskustelutilanne.

Keskustelut järjestetään seuraavina päivinä:

Tiistaina 1.3. klo 16-18 etänä
Torstaina 3.3. klo 17-19 etänä

Sitran vuosina 2016-19 kehittämä Erätauko-toimintamalli on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Erätauon avulla kuka tahansa voi tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saada paikalle myös heitä, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Erätauko syntyi havainnosta, että yhteiskunnallinen keskustelu on tulehtunutta, demokraattinen järjestelmä kaipaa uudistusta ja monimutkaisessa maailmassa dialogin tarve kasvaa.

Jotta Erätauko-toimintatapa lisääntyisi Suomessa, Sitra perusti keväällä 2019 yhdessä Jenny ja Antti Wihurin rahaston, Suomen kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin kanssa Erätauko-säätiön. Tavoitteena on yhdessä muiden dialogista kiinnostuneiden tahojen kanssa muuttaa keskustelukulttuuri Suomessa rakentavammaksi, vähentää yhteiskunnan jakautumista ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan keskusteluihin sodasta ja rauhasta: https://www.eratauko.fi/eratauko-keskusteluja-sodasta-ja-rauhasta/

Mistä on kyse?