archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ratkaisu 100 -kilpailun avoin haku umpeutuu 13.2. Katso viimeiset hakuvinkit!

Vielä ehtii kasata tiimin ja hakea mukaan.

Kirjoittaja

Riina Pulkkinen

Julkaistu

Ratkaisu 100 -haastekilpailun avoin ratkaisijahaku lähestyy loppuaan. Hakemus Sitran miljoonan euron kilpailuun pitäisi kilahtaa virtuaalisesta postiluukustamme viimeistään 13.2.2017 klo 16.00. Vielä siis ehtii kasata tiimin ja hakea mukaan. Mitä kaikkea kisaan hakevien tiimien tulisi ottaa huomioon? Katso alta hakuvinkit!

Kerro ratkaisuidea selkeästi. Ratkaisuideasi voi olla jo pitkälle kehitelty tai vasta orastava idean aihio. Ideaa kehitetään kilpailun aikana ja se saa muuttua, mutta jo hakemusvaiheessa on oltava selkeä näkemys ratkaisusta, jolla haet mukaan. Haasteessa kuvattu ongelma on laaja, joten ratkaisuideasi voi hyvin kohdistua sen johonkin osa-alueeseen, esimerkiksi maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen tai kehitysvammaisten parempaan pääsyyn työmarkkinoille. Kisan haasteeseen – Kaikkien osaaminen käyttöön – voit tutustua tarkemmin ratkaisu100.fi-sivuilla täällä.

Varmista tiimin monipuolisuus. Ratkaisuidean lisäksi tarvitset 3-5 henkisen tiimin. Kilpailijatiimien valinnassa korostuvat ratkaisuidean lisäksi tiimin kokemus ratkaisujen kehittämisestä sekä tiimin osaaminen ratkaistavasta ongelmasta. Siksi hyvin kasatun tiimin merkitystä ei voi korostaa liikaa! Jos sinulla ei ole vielä tiimiä tai tiimistäsi uupuu vielä jäseniä, kannattaa rohkeasti huhuilla jäseniä omissa verkostoissa. Voit myös etsiä jäseniä Ratkaisu 100:n Facebook-ryhmässä.

Kirjoita hakemus. Vain hakemalla voit päästä kisaan. Jatkohaastatteluihin valittavat tiimit valitaan hakemusten perusteella, joten hakemuksen kirjoittamiseen ja viilaamiseen kannattaa panostaa huolella. Kirjoita siis kaikki mielestäsi relevantti hakemukseen!

Hakemus koostuu
1. tiimin kokemuksen ja osaamisen kuvauksesta (liite 1)
2. ratkaisuidean kuvauksesta (enintään 2 A4-sivua).

Tiimin kokemus ja osaaminen täytetään hakemuksen liitteelle 1, jonka voit ladata tästä: liite 1. HUOM! Lataa liite koneellesi, jotta voit tallentaa vastauksesi. Älä ryhdy täyttämään lomaketta selaimessasi. Ohjeita liitteen lataamiseen löytyy täältä.

Hakemukseen liitettävä ratkaisuidea saa olla enintään 2 A4-sivua (sisältää mahdollisen kansilehden). Kuvitus on sallittua, mutta senkin on mahduttava annetulle kahdelle sivulle.

Lue hakuohjeet vielä tarkkaan Ratkaisu 100:n kilpailuohjelmasta.

Hyvä hakemus ei linkkejä kaipaa! Ideapaperi on rajattu kahteen sivuun ja liite lomakkeeksi, jotta hakemuksia on mahdollista vertailla mahdollisimman hyvin. Lisäksi tasapuolisuuden nimissä kaikilla hakijoilla tulee olla käytettävissä yhtä paljon tilaa oman ratkaisuideansa ja tiimin esittelyyn. Ota siis huomioon, että näistä syistä johtuen arvioinnissa ei arvostella mahdollisten hyperlinkkien takaa löytyvää tietoa eikä ylimääräisiä liitteitä.

Kirjoita selkeästi ja ytimekkäästi. (Emmehän lue rivien välistä!)

Lähetä hakemus 13.2. klo 16 mennessä! Muista lähettää hakemus ajoissa osoitteeseen ratkaisu100.hakemukset@sitra.fi. Tuplatsekkaa hakemus vielä ennen lähetystä. Oletko tehnyt hakemuksen varmasti ohjeiden mukaan?

Jäikö joku asia vieläkin epäselväksi? Tsekkaa kilpailun Usein kysytyt kysymykset ja lue tarkkaan Ratkaisu 100:n kilpailuohjelma. Kysymyksiä voi esittää myös Facebookissa tai suoraan Ratkaisu 100 -tiimille.

Onnea matkaan!

Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän. Kilpailu järjestetään satavuotiaan Suomen ja 50-vuotiaan Sitran kunniaksi. 

www.ratkaisu100.fi 

Mistä on kyse?