Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Sitra ja Postimuseo kannustavat kansalaisia keskustelemaan digiarjesta

Mikä on museoiden rooli digitaalisella aikakaudella? Tampereen museokeskus Vapriikissa järjestettävissä Erätauko-dialogeissa pohditaan digitaalista arkeamme.

Kirjoittaja

Krista Takkinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Tänä vuonna Vapriikin Kupla-tilassa toteutetaan Sitran rahoittamana toistakymmentä Erätauko-keskustelua, joissa pohditaan digitalisaation vaikutuksia arkeemme eri näkökulmista ja ihmisten omien kokemusten kautta.

Keskustelut ovat osa Sitran ja Postimuseon hanketta, jossa pohditaan museoiden roolia digitaalisella aikakaudella. Keskustelujen avulla lisätään yhteiskunnallista keskustelua digitaalisesta vallasta ja tulevaisuudesta sekä vahvistetaan uusia kansalaistaitoja.

Viime vuonna Suomessa tehtiin yksittäisten museokäyntien ennätys, peräti yli 8,7 miljoonaa käyntiä. Tämä kertoo paitsi museoiden merkityksestä suomalaisille ja suomalaiselle demokratialle, myös museoiden demokratiatyön potentiaalista.

Toisena tärkeänä tavoitteena onkin luoda museoille uusia toimintatapoja siihen, miten museot toteuttavat sivistys- ja demokratiatehtäväänsä digitaalisella aikakaudella.

Tampereen museokeskus Vapriikin Kupla-tilassa järjestetään sekä kaikille avoimia pop-up-keskusteluja että Erätauko-dialogeja. Tiedot tulevista keskusteluista ovat Postimuseon sivuilla.

Lue lisää Postimuseon tiedotteesta.

Ota yhteyttä
Asiantuntija, Digitaalinen valta ja demokratia

Mistä on kyse?