Arvioitu lukuaika 1 min

Teknologiateollisuuden yritykset hakevat kasvua kiertotalousbisneksestä

Sitran ja Teknologiateollisuuden yhteishankkeessa kiritetään yli 50:tä teknologiateollisuuden yritystä kääntämään liiketoimintansa kiertotalouteen.

Kuva: Topias Dean

Julkaistu

Globaali kestävyyskriisi ajaa niin yritykset kuin sijoittajat etsimään uudenlaisia, puhtaita ratkaisuja. Sitra ja Teknologiateollisuus vauhdittavat yli 50:tä teknologiateollisuuden pk-yritystä löytämään kansainvälistä kilpailuetua kiertotalouden liiketoimintamalleista. Yhteishanke käynnistyi tänään kick off -tilaisuudella, jossa mukana olevat yritykset kuulivat kansainvälisiä ja kotimaisia kiertotalouden edelläkävijätarinoita.

”Teollisuudessa kiertotalous tarkoittaa lineaarisen arvoketjun muuttamista pyöreäksi. Tähän tarvitaan tuotannon ja tuotteiden suunnitteluosaamista, innovatiivisia liiketoimintamalleja, uudenlaisia osallistavia palvelu- ja rahoitusratkaisuja sekä ekosysteemejä, jotka perustuvat eri sektorien toimijoiden yhteistyölle. Uudenlaisiin bisnesmalleihin siirtyminen on niin iso juttu koko bisneslogiikan ja yrityskulttuurin kannalta, että tähän tarvitaan tukea”, kertoo Sitran johtava asiantuntija Jyri Arponen.

Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuuteen -hankkeessa yritykset ja kiertotalouden huippuasiantuntijat kehittävät yhdessä kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja ja työkaluja niiden toteuttamiseen. Tähtäimessä on yritysten liiketoiminnan kääntäminen erityisesti tuote palveluna -bisnesmalleihin (product as a service).

Hankkeessa kehitetyt työkalut ja opit tuodaan myös kaikkien muiden yritysten ulottuville. Accenture kokoaa suomalaiselle valmistavalle teknologiateollisuudelle räätälöidyn ”pelikirjan”, joka julkaistaan syksyllä 2018.  Tavoitteena on saada teknologiateollisuuden yritykset toimimaan kiertotalouden mallien mukaisesti ja luoda samalla Suomeen uutta kestävää kasvua ja työpaikkoja.

Lue lisää:

Ota yhteyttä

Hankkeet

Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuudelle

Sparraamme teknologiateollisuuden kasvuyrityksiä ja rakennamme heille työkaluja, joiden avulla yritykset voivat kääntää liiketoimintansa kiertotalouteen.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?