Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Torille! TIME-lehti esittelee Suomen uraauurtavaa kiertotaloustyötä

Suomen ja Sitran pitkäjänteinen työ kestävän tulevaisuuden puolesta kiinnostaa maailmalla.

Kirjoittaja

Antti Lehtinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Kansainvälinen aikakauslehti TIME kävi joulukuussa tutustumassa Suomen kiertotaloustyöhön. Laajassa reportaasissa esitellään suomalaisia kiertotalousmuutoksen tekijöitä: esimerkiksi päiväkotia, jossa varhaiskasvatus perustuu kiertotalouden Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous periaatteisiin, sekä uudenveroisia käytettyjä puhelimia myyvää Swappie-yritystä.

”Monet ajattelevat, että kyse ovat vain kierrättämisestä. Mutta todellisuudessa kiertotalous tarkoittaa kaiken ajattelemista uudelleen: tuotteiden, materiaalien ja kulutuksen”, kertoo Sitran johtava asiantuntija Nani Pajunen jutussa.

Suomessa laadittiin Sitran johdolla maailman ensimmäinen kiertotaloustiekartta ja kiertotalous on tuotu osaksi kaikkien koulutusasteiden opetusta. Taustalla on havainto, jonka mukaan uuden talousmallin käyttöönotto vaatii valtavasti uutta osaamista kaikkialla yhteiskunnassa.

Jutussa viitataan myös Sitran kyselytutkimukseen, jonka mukaan 82 prosenttia suomalaisista uskoo kiertotalouden luovan uusia työpaikkoja.

Tutustu TIME:n juttuun: Inside Finland’s Plan to End All Waste by 2050

Mistä on kyse?