artikkelit
Arvioitu lukuaika 2 min

Viisi vinkkiä kestävään jouluun

Joulu on perinteisesti antamisen aikaa. Todellinen joulumieli ei kuitenkaan synny tavaraähkystä. Tässä on viisi vinkkiä vähän fiksumpaan jouluun ja tulevaan vuoteen.

Kirjoittaja

Sanna Autere

Julkaistu

100 fiksua arjen tekoa tarjoaa sata vinkkiä, joiden avulla voi parantaa omaa elämänlaatua ja pienentää hiilijalanjälkeä. Poimimme tähän parhaat vinkit joulukaudelle. Näillä vinkeillä voit pelastaa joulupukin ja porot turhan tavaran rahtaamiselta – ja säästää luonnonvaroja myös tulevia jouluja varten.

1) Anna lahjaksi aikaa – tai jotain tarpeellista

Lahjan ei tarvitse olla uusi ja kallis – tai edes tavara. Mitäpä jos antaisit tänä vuonna lähimmillesi lahjaksi aikaa? Anna lahjaksi leffailta, lastenhoitoapua tai vaikka liput yhteisen lempibändinne keikalle – vain mielikuvitus on rajana! Mukava yhteinen elämys on lahja, jonka saaja muistaa pitkään. Joulunpyhien aikaan on hyvä rauhoittua ja irrottautua turhasta kiireestä: mitä jos antaisit vähän enemmän aikaa myös itsellesi?

Monilta meistä löytyy kaapin pohjalta lahjaksi saatuja tavaroita, joita ei ole koskaan käytetty. Jos haluat antaa lahjaksi tavaraa, ota selvää, mitä lahjan saaja todella tarvitsee. Harkittu lahja on paras lahja.

Lähes kaiken tarpeellisen saa nykyään ostettua verkosta tai kirpputoreilta käytettynä, oli kyse sitten vaatteista, elektroniikasta, harrastusvälineistä tai koristeista. Pieni vaiva maksaa itsensä takaisin merkittävinä säästöinä, eivätkä tavarat päädy turhaan kaatopaikalle. Ostamalla käytettyä uuden sijaan voit säästää jopa tuhansia euroja vuodessa.

Mistä on kyse?