archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Work Ahead

Julkaistu

Work Ahead auttaa yrityksiä selvittämään minkälaisissa työoloissa heidän tuotteitaan valmistetaan ja esittämään tiedot läpinäkyvästi kuluttajille.

Keräämme tiedot kysymällä ihmisoikeuksista ja työoloista suoraan tehtaiden työntekijöiltä, matkapuhelimen avulla ja tekoälyä hyödyntäen. Työntekijöille palvelumme on täysin luottamuksellinen ja anonyymi. Varmistuaksemme tiedon luotettavuudesta tiimimme muutti Chileen puoleksi vuodeksi testaamaan, oppimaan ja kehittämään. Yllätyimme kuinka tärkeää paikallisille työntekijöille oli saada vastata – usein kuulimme, ettei heidän mielipidettään oltu koskaan aikaisemmin kysytty.

Palvelumme auttaa myös kuluttajia valitsemaan parempia tuotteita: tuotteita jotka on tehty kohtuullisissa työoloissa ihmisoikeuksia kunnioittaen. Kansalaisjärjestöjen arvioiden mukaan maailmassa on nykypäivänä enemmän orjatyötä kuin koskaan aikaisemmin historiassamme. Moni tekee täysipäivästä työtä hengenvaarallisissa oloissa tai niin pienellä palkalla ettei voi koskaan nousta köyhyydestä. Keräämämme tiedon avulla yritykset voivat läpinäkyvästi osoittaa millaisissa oloissa tuotteet on tehty.

Sitran Fiksu Arki -kehitysohjelma on meille hieno mahdollisuus yhteistyöhön suuremman kumppanin kera. Haluamme erityisesti kehittää palvelumme viestintää kuluttajille: miten voimme auttaa kuluttajia valitsemaan parempia tuotteita.

Work Ahead on yksi Fiksu arki -yrityskilpailun voittajista.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?