Arvioitu lukuaika 1 min

Yle: Lasten ja nuorten varhaisen tuen palveluita aletaan rahoittaa sijoitusrahalla Vantaalla

Julkaistu

Yle kertoo uutisessaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvästa SIB-hankkeesta. Vantaan lisäksi esimerkiksi Hämeenlinna on tarttunut uuteen rahoitusmalliin.

Vantaalla aloitetaan hanke, missä kehitetään varhaisen tuen palveluita lapsille ja nuorille, joilla on esimerkiksi neuropsykiatrista oireilua.

– Ajattelen, että se (SIB) on väline, jolla mahdollistamme palvelujen kehittämisen. Kun saamme tilanteen tasapainotettua, voimme jatkossa siirtää painopistettä oikeaan kohtaan myös budjettirahoituksella, Vantaan perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom toteaa.

Sitran tavoitteena on luoda Suomeen kaikkiaan seitsemän tulosperusteista SIB-rahastoa.

– Haluamme haastaa julkisen sektorin verovarojen käyttötavan. Sen sijaan, että budjetoidaan erilaisten suoritteiden aikaansaamiseen ja toivotaan, että saavutetaan asetettu tavoite, niin käytettäisiin verovaroja selkeästi vaikutusten, tulosten hankintaan, Sitran projektijohtaja Mika Pyykkö summaa.

Ota yhteyttä
 
Mika Pyykkö

HANKKEET

SIB-rahastot

Tulosperusteiset rahoitussopimukset (SIB) mahdollistavat tavoitteelliset investoinnit hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen. Sopimus laaditaan siten, että kaikki osapuolet – julkinen sektori, palveluntarjoajat ja sijoittajat – voittavat.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?