Puheenvuoro
Arvioitu lukuaika 2 min

Haku nuorten ajatushautomo Tankkiin on käynnistynyt

Tankissa nuoret pääsevät pohtimaan, miten ilmastoasioista viestitään vaikuttavasti. Hae mukaan! Haku päättyy 12.8.

Kirjoittaja

Sari Laine

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Julkaistu

Rekrytointi Tankkiin alkaa tänään. Kyseessä on nuorille tarkoitettu ajatushautomo, jossa luodaan uudenlaista tapaa vaikuttaa ja viestiä ilmastoasioista. Ajatuksena on kokeilla, mitä syntyy, kun joukko nuoria ja alan asiantuntijoita mentoroivat toisiaan. Nuorten tehtävänä on kehittää toisilleen tarkoitettua innostavaa viestintää.

Ilmastonmuutos on täällä ja tarvitsemme kipeästi ratkaisuja moniin systeemisiin ongelmiin. Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä syömme ja miten me liikumme. Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä, minkä vuoksi on erittäin tärkeää saada heidät innostumaan asiasta. Tähän ei kuitenkaan perinteinen ilmastoviestintä pysty. Mikä sitten on se oivaltava kulma ja tapa viestiä? Tankissa nuoret pääsevät pohtimaan ja testaamaan tätä itse.

Tankki toteutetaan syksyllä 2018 Helsingissä, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Nuoret pääsevät tapaamaan eri alojen asiantuntijoita, oppimaan mediatyöskentelyä ja vaikuttamista sekä haastattelemaan mielenkiintoisia tekijöitä ja yrityksiä. Erityisteemoiksi tämän vuoden Tankkiin on valittu vaatteet, ruoka ja matkustus. Osallistujat tapaavat viikoittain elokuulta lokakuulle ja julkaisevat viestinsä lokakuun lopussa toteuttavassa somekampanjassa.

Mikäli olet 18–25-vuotias nuori, tsekkaa lisätiedot täältä ja hae mukaan! Haku on auki 12.8. asti. Pääset tekemään arvokasta pohdintaa huippuosaajien ja toisten nuorten kanssa, luomaan oivaltavaa ja innostavaa viestintää sekä samalla opit omien valintojesi merkityksestä. Tankin toteuttaa yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Sitra sekä Måndag.

Lisätietoja

SLL:n 6.8. julkaisema tiedote Tankista

Mistä on kyse?