Arvioitu lukuaika 1 min

Momentti kasvaa

YK:n Climate Summit lähestyy ja sekä maailmalta että kotimaasta kantautuu rohkaisevia uutisia ilmastonmuutoksen torjumisen suhteen.

Kuva: Johnia! Flickr / Creative Commons

Kirjoittaja

Julkaistu

Climate Summit lähestyy ja sekä maailmalta että kotimaasta kantautuu rohkaisevia uutisia ilmastonmuutoksen torjumisen suhteen. USAssa keskustelu on selvästi kasvanut, presidentti Obaman hallinto on implementoimassa useita parannustoimenpiteitä sekä valtamediassakin esitetään asiaa eteenpäin vieviä ratkaisuja.

Kiina julkaisi viime sunnuntaina ottavansa käyttöön maanlaajuisen päästökaupan.

Keskeiseksi torjuntakeinoksi on nousemassa ”carbon price” eli sovitaan mahdollisimman laajasti ja pitkäaikaisesti sellainen CO2-hinta, joka alkaa ohjaamaan investointeja sekä toimintaa vähäpäästöiseen suuntaan. Climate Summitissa on aiheesta yli puolentoista tunnin sessio, puheenjohtajina pääsihteeri Ban Ki-Moon ja Maailmanpankin pääjohtaja Jim Yong Kim.

Maailmanpankki on tehnyt globaalin aloitteen ”carbon pricen” laajamittaisesta hyödyntämisestä. Sitra ja joukko suomalaisia suuryrityksiä on päättänyt tukea sitä.

Tervetuloa joukkoon! Lisää vettä myllyyn.

Jouni Keronen
Toiminnanjohtaja
Climate Leadership Council
jouni.keronen@h2t.fi

Aihe

Ilmastonmuutos

Ihmisen toiminta muuttaa ilmastoa vakavin seurauksin. Maapallon lämpenemisen hillitseminen vaatii voimakkaita päästöjen vähennyksiä nyt.

Kirjoittaja

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?