Arvioitu lukuaika 1 min

Bio & Circular Finland -ohjelma rahoittaa kansainvälisesti kilpailukykyisiä kiertotalous­ratkaisuja

Business Finlandin Bio & Circular Finland -ohjelma tarjoaa rahoitusta ja tukea kansainvälistyville suomalaisille yrityksille.

Kuva: Topias Dean/ Sitra

Julkaistu

Haaste

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta on kasvussa, mutta toistaiseksi Suomesta on puuttunut kokonaisvaltainen kiertotalousliiketoimintaa tukeva rahoitusohjelma. Erityisen haasteelliseksi yritykset ovat kokeneet rahoituksen ja tuen saamisen kiertotalousratkaisujen demo- ja pilotointivaiheeseen.

Ratkaisu

Business Finland on käynnistänyt 300 miljoonan euron suuruisen Bio and Circular Finland -ohjelman vuosien 2018-2022 ajaksi. Ohjelman tavoitteena on synnyttää kansainvälisesti kilpailukykyisiä kiertotalouden ratkaisuja, luoda merkittävää arvonlisää suomalaisiin tuotteisiin, vauhdittaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä edistää parhaiden käytäntöjen jakamista muiden maiden kanssa.

Business Finland tarjoaa innovaatiotoiminnan rahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymispalveluita bio- ja kiertotalouden teemoissa.

Julkaisu

Kriittinen siirto - Suomen kiertotalouden tiekartta 2.0

Kiertotalouden tiekartta 2.0 piirtää Suomen tien kiertotalouteen vuoteen 2025 mennessä. Löydä sinun roolisi ja muuta talouden peli fiksummaksi yhdessä meidän kaikkien kanssa.

Julkaistu

Mistä on kyse?