Esimerkit
Arvioitu lukuaika 1 min

Kansainvälistyville yrityksille tarjotaan kiertotalous­valmennusta

Business Finlandin Circular Business Development Labissa yrityksiä valmennetaan siirtymään kiertotalouden mukaiseen liiketoimintaan ja kansainvälisille markkinoille.

Julkaistu

Haaste

Kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluita tarjoavia yrityksiä perustetaan usein yksittäisen teknologian tai tuoteinnovaation ympärille. Suomalaisissa yrityksissä keskitytään usein myös teknisesti mahdollisimman hyvän tuotteen tekemiseen. Teknologisen osaamisen lisäksi yrityksiin kaivataan lisää myynti- ja markkinointiosaamista sekä asiakasymmärrystä.

Ratkaisu

Business Finland luo yhdessä kumppaneiden kanssa kiertotaloustuotteiden ja -palveluiden myynnin ja liiketoiminnan kehittämiseksi uudenlaisen, kansainvälistymiseen tähtäävän valmennuskokonaisuuden, Circular Business Development Labin. Yritykset saavat Labista valmennusta kiertotalouden mukaiseen liiketoimintamalliin siirtymiseen, muuttuvien asiakastarpeiden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen sekä verkostoitumiseen. Tämä edistää osaltaan suomalaisten kiertotalousyritysten kasvua kansainvälisille markkinoille.

Mistä on kyse?