Esimerkit
Arvioitu lukuaika 1 min

Kiertotalouden sijoitusohjelmalla vauhditetaan teollisuusyritysten kansainvälistymistä

Suomen Teollisuusijoitus Oy:n (Tesi) uusi sijoitusohjelma tarjoaa kansainvälisen kasvun mahdollisuuksia kiertotalousbisneksessä oleville yrityksille.

Julkaistu

Haaste

Kiertotalous tarjoaa kasvavia globaaleja liiketoimintamahdollisuuksia, joihin suomalaisilla yrityksillä on paljon annettavaa. Voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun tähtäävän liiketoiminnan rahoitus vaatii tyypillisesti rahoittajilta riskinkantokykyä ja siksi pääomasijoitusmuotoisen rahoituksen tarjonta kiertotalousalan yrityksille on avainasemassa.

Ratkaisu

Kiertotalousyritysten kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi Suomen Teollisuussijoitus Oy Tesi on käynnistänyt 50 milj. euron Kiertotalous-sijoitusohjelman, jolla rahoitetaan kiertotalouden liiketoimintamalleja soveltavia ja kansainvälistä kasvua tavoittelevia yrityksiä. Ohjelmassa on myös 25 milj. euron optio, josta on mahdollisuus tehdä sijoitussitoumuksia kiertotalousyrityksiin sijoittaviin pääomasijoitusrahastoihin.

Ensimmäinen sijoitus tehtiin ohjelman aloitusvuonna 2018. Seuraavan kolmen vuoden aikana on tavoitteena tehdä sijoituksia yhteensä noin kymmeneen yritykseen ja kanavoida yrityksiin 2–4 kertainen määrä yksityistä pääomaa. Sijoitukset toteutetaan yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa Tesin normaalin sijoituspolitiikan mukaisesti.

Mistä on kyse?