Maapalloliigan finalistit
Arvioitu lukuaika 1 min

MLL Laajasalon paikallisyhdistys ry & Reason ry

Julkaistu

Kokosimme Maapalloliigajoukkueen yhdistämällä voimamme. Reason ry – eli järki, syy ja kohtuus  tarjoaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Laajasalon paikallisyhdistyksen perhekahviloihin ja iltapäiväkerhoihin Kohtuukulutuskasvatusta Lelutohtoreiden kautta.  

Kohtuukulutuskasvatuksella vahvistamme ihmisten tietoisuutta valinnoista ja rohkaisemme kohtuullisuuteen. Kulutustottumusten muuttaminen on luonnonvarojen ja ilmaston kannalta elintärkeää, meillä on vain yksi Maapallo. Kohtuukulututtaminen, tarpeen ja halun erottaminen vaatii opettelua.  Ja se on aloitettava jo varhaislapsuudessa. Aloitamme kuluttamisen kohtuullistamisen vallankumouksen perheestä, yhteiskuntamme pienimmästä yksiköstä.

Maapalloliigajoukkueemme tekee kouluttajakoulutusta. Luomme Lelutohtori- koulutusmateriaalin ja järjestämme Lelutohtorit- koulutuksen 10 lukiolaiselle kokemusosaajalle. Lelutohtorit vievät kohtuukulutuskasvatuksen oppeja leikkien ja draamapedagogisesti kasvaville ja kasvattajille. Järjestämme lelutohtoreiden kohtuukulutusvastaanottoja  MLL Laajasalon perhekahviloissa ja koululaisten iltapäiväkerhoissa. Kierrämme Lelutohtoreiden kanssa kauppakeskuksissa ja lanseeraamme kohtuukulutuskasvatus- käsitteen.

Tulevaisuudessa haluamme, että kohtuukulutuskasvatuksen oppeja löytyy äitiyspakkauksesta, neuvolakortin sivuilta ja että Lelutohtoreiden verkosto laajenee kattamaan koko Suomen ja Pohjoismaat.  

Onni löytyy arjen kohtuullisista valinnoista.

MLL Laajasalon paikallisyhdistys ry & Reason ry on yksi Maapalloliigan finalisteista.

Mistä on kyse?