Kiertotaloussprintti rakennetussa ympäristössä

Kiertotaloussprintti vauhdittaa kiinteistö- ja rakennusalan siirtymistä kohti kiertotaloutta. Edelläkävijöiden verkosto kehittää alan toimintamalleja ja viestii kiertotalouden hyvistä esimerkeistä.  

Ajankohtaista

Poimi tästä kiinnostavia vinkkejä, ideoita ja uutisia!

Mistä on kyse?

Rakennettu ympäristö kuluttaa ison osan yhteiskuntamme resursseista. Kiinteistöjen ylläpito vaatii paljon energiaa, ja rakentamiseen kuluu huima määrä materiaaleja. Mitä, jos rakennettu ympäristö tuottaisikin resursseja sen sijaan, että vain kuluttaisi näitä?  

Visioissamme kiertotalouden mukainen rakennettu ympäristö puhdistaa ilmaa ja vettä ja tuottaa energiaa. Rakennettu ympäristö toimii yhteiskuntamme materiaalipankkina, ja rakentamista ja tiloja korvataan palveluilla.  

Tavoitteenamme on saada kiinteistö- ja rakennusalan yritykset ja asiantuntijat innostumaan kiertotalouden mahdollisuuksista. Haluamme kehittää yhdessä alan toimijoiden kanssa toimintamalleja ja työkaluja, joiden avulla koko ala voi uudistua kohti kiertotaloutta.  

Mitä teemme?

Järjestämme alan asiantuntijoille 1.3.-30.11.2018 Kiertotaloussprintin, jossa kehitetään muun muassa alan hankinta- ja suunnitteluprosesseja kiertotaloudelle myönteisempään suuntaan. Sprinttiin kuuluu työpajoja ja työskentelyä asiantuntijaryhmissä. Tuloksena syntyy alalle uusia toimintamalleja ja työkaluja, jotka mahdollistavat kiertotalouden periaatteiden mukaan toimimisen. 

Levitämme Kiertotaloussprintin tuloksia kiinteistö- ja rakennusalan seminaareissa ja muissa tilaisuuksissa. Tavoitteena on, että kiertotalous löytyy pian kaikkien alan toimijoiden sanavarastosta ja strategioista. 

Kuka on mukana? 

Green Building Council Finland toteuttaa hankkeen. Kiertotaloussprinttiin ja asiantuntijaryhmiin kutsutaan laajasti kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita, yrityksiä, tutkijoita ja kuntien edustajia.  

Missä mennään?

KIRA-alan kiertotalousprintti on täydessä vauhdissa. Yli 60 alan asiantuntijaa kerääntyi kahteen sprinttityöpajaan keväällä 2018 määrittelemään kiertotalouden merkitystä ja tavoitteita alalle. Tuloksena syntyi raportti “Näin rakennamme kiertotaloutta: seitsemän tavoitetta kiertotalouden saavuttamiseksi kiinteistö- ja rakentamisalalla. 

Työ jatkuu asiantuntijaryhmissä, jotka kehittävät toimintamalleja tavoitteisiin pääsemiseen. Marraskuussa 2018 järjestetään tulosseminaari, jonka jälkeen keskitytään tuloksien jalkauttamiseen alalle keväällä 2019.  

Ota yhteyttä!

Mistä on kyse?