Kuvitellaan yhdessä tulevaisuuden hyvää ja kestävää elämää

Lähdetään yhdessä kuvittelemaan tulevaisuuden hyvän elämän unelmia, jotka auttavat meitä siirtymään kohti hyvää ja luonnon kannalta kestävää elämää.

Mistä on kyse?

On vaikeaa toteuttaa sellaista tulevaisuutta, jota emme edes pysty kuvittelemaan. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää synkältä ja syystäkin. Jotta voimme siirtyä kohti hyvää ja kestävää elämää, meidän pitää pystyä kuvittelemaan, miltä tulevaisuuden hyvä elämä näyttää. Positiiviset kuvat tulevaisuuden kestävästä ja hyvästä elämästä antavat toivoa ja uskoa siihen, että voimme yhdessä rakentaa paremman tulevaisuuden

Visioita on Suomi pullollaan, mutta entäs ihan tavallisten ihmisten tavallinen arki?. Miltä se näyttää tulevaisuudessa? Miltä kotini ja pihani näyttävät esimerkiksi vuonna 2045, kun olemme hillinneet ilmastonmuutosta ja korjanneet luontokatoa? Miltä minusta tuntuu? Miltä naapuristoni näyttää ja mitä naapurit puuhailevat keskenään? Tai mitä ajattelemme tuolloin?

Mitä teemme?

Aloitamme joulukuussa 2023 hankkeen, jossa yhdessä kiinnostuneiden ja sitoutuneiden kehittäjien kanssa kehitetään erilaisia tapoja ja työkaluja päästä kiinni näihin arkisiin tulevaisuuskuviin.

Hankkeen aikana kehitetään ja kokeillaan erilaisia tapoja, joilla tulevaisuuden arkinen kuvittelu onnistuu meiltä kaikilta. Tavat ja työkalut julkaistaan kaikkien käyttöön kesällä 2024.

Kun työkalut ovat valmiita, työ ei suinkaan lopu, vaan tavoitteena on innostaa kaikkia positiivisten kestävän arjen tulevaisuuskuvien visiointiin. Keräämme tulevaisuuskuvia yhteen paikkaan inspiraatioksi kaikille, jotka luovat toivoa ja suuntaa, jotta me kaikki voimme yhdessä siirtyä elämään hyvää ja kestävää elämää.

Missä mennään?

Järjestämme kehitysprosessin aikana pienempiä sekä isompia tapahtumia, johon sinulla on mahdollisuus osallistua kehittäjänä, kokeilijana tai vaan seurailijana. Tervetuloa mukaan! Pysyt parhaiten kärryillä tilaamalla Sitran Kestävyysratkaisut-uutiskirjeen. Voit myös ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä jos osallistuminen tai yhteistyö kiinnostaa.

Ota yhteyttä!

ihmiset
Sari Laine
Johtava asiantuntija, Luonto ja arki
ihmiset
Anu Paajanen
Asiantuntija, Luonto ja arki

Mistä on kyse?