Vaikuttavuuden Boot Camp

Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajat auttoivat yrityksiä ja järjestöjä kehittymään entistä vaikuttavammiksi muutosagenteiksi. Vuonna 2020 Sitran työtä jatkavat Impact Club Accelerator ja Impact StartUp.

MISTÄ ON KYSE?

Mitä teimme?

Sitra tuotti vuosina 2018 – 2019  sarjan Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajoja, jotka auttoivat yrityksiä ja elinkeinotoimintaa harjoittavia järjestöjä kehittämään palveluidensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tarjolla oli kolme eritasoista työpajaa, jotka pohjasivat Sitran vuosina 2015 – 2017 järjestämiin Vaikuttavuuskiihdyttämöihin.

Tutustu työpajojen sisältöihin ja koulutusmateriaaleihin.

Miksi?

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus kiinnostaa niin asiakkaita, kumppaneita, osaajia kuin sijoittajiakin. Myös julkisen rahoituksen kriteerit ja julkiset hankinnat suuntautuvat enenevässä määrin yksittäisistä suoritteista kohti tulosten ostamista. Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB on julkiselle sektorille yksi vaikuttavien hankintojen työkalu.

Sidosryhmien kiinnostuksen herättämiseksi yrityksen tai järjestön pitää osata todentaa ja viestiä vaikuttavuutensa mahdollisimman konkreettisesti. Etulyöntiasemassa ovat ne yritykset ja organisaatiot, jotka osaavat kertoa, miten ja miksi heidän tarjoamansa ratkaisut tuottavat halutun tuloksen. Yhteiskunnallinen vaikuttavuus tarjoaa siis mahdollisuuden positiiviseen erottautumiseen ja uuden kilpailuedun luomiseen.

Kenelle?

Työpajat suunnattiin vaikuttavuuden mallintamisesta ja mittaamisesta sekä vaikuttavuuslähtöisestä liiketoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille startupeille, vakiintuneimmille yrityksille ja järjestöille.

Milloin?

Sitra järjesti viimeiset Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajat syksyllä 2019.

Vuonna 2020 Sitran työtä jatkavat kiihdyttämöt Impact Club Accelerator ja Impact StartUp. Jälkimmäinen on yhteispohjoismainen kiihdyttämökonsepti, jonka toteutusta Suomessa koordinoi Arvo ry.

Lisätietoja :

OTA YHTEYTTÄ

Kuulemisiin!

ihmiset
Taru Keltanen
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Lue lisää!

uutiset

Ota haltuun yhteiskunnallisen vaikuttavuuden askelmerkit!

archived

Löydä vaikuttavuus liiketoiminnan ytimestä

Pieni koululainen pulpetissa
archived

Vaikuttavuus, miksi sillä on väliä?

ikäihminen tietokoneella
archived

Luvassa datasadetta ja mutukuuroja – illan tullen selkenevää

verenpaineen mittaus terveyskioskissa
archived

Kuntoutuksen uusi aalto

archived

Vaikuttavuuden ostajat ja tilaajat, missä olette?

Mistä on kyse?