Vaikuttavuus­kiihdyttämö

Kiihdyttämö auttaa yrityksiä ja järjestöjä kehittymään entistä vaikuttavammiksi yhteiskunnallisiksi muutosagenteiksi.

AJANKOHTAISTA

MISTÄ ON KYSE?

Vaikuttavuuskiihdyttämö sparraa yrityksiä ja elinkeinotoimintaa harjoittavia järjestöjä  kehittämään palveluidensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja samalla sijoitus- ja rahoitusvalmiuksiaan.

Mitä teemme?

Järjestyksessä neljäs Vaikuttavuuskiihdyttämö järjestettiin maalis–toukokuussa 2017. Siihen valittiin hakemusten perusteella yhdeksän osallistujaa, jotka ratkaisevat seuraavia yhteiskunnallisia haasteita:

  • lasten ja perheiden hyvinvointi
  • ikäihmisten itsenäinen selviytyminen
  • nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja
  • maahanmuuttajien kotouttaminen Suomeen

Mukana olivat Invalidisäätiö (Orton Pro), Kaunialan Sairaala Oy, Kierrätysverkko Oy, Living Skills Oy, Mansikkapuisto Oy, Mediconsult Oy, Setlementti Louhela ry, Suomen Fysiogeriatria Oy ja Tuutima Sunrise Oy.

Kiihdyttämö on noin kahden kuukauden intensiivinen koulutus- ja mentorointiohjelma. Kaikille yhteisen koulutuksen lisäksi jokaiselle osallistujalle laaditaan yksilöllinen oppisuunnitelma ja -polku. Koulutuksen ja mentoroinnin painopisteet liittyvät vaikuttavuusketjujen mallintamiseen ja mittaamiseen, tulosperusteisen ansaintalogiikan rakentamiseen sekä rahoitus- ja sijoitusvalmiuksien vahvistamiseen.

Aiempiin kiihdyttämöihin on osallistunut jo noin 30 yritystä ja järjestöä. Tutustu niiden vaikuttavuustarinoihin täältä.

Keitä ovat kumppanit?

Koulutuksen sisällöistä ja mentoroinnista vastaavat Sitran valitsemat yhteistyökumppanit. Kevään 2017 kiihdyttämön toteutuksesta vastasivat Sitran valitsemat asiantuntija- ja koulutusorganisaatiot Impactor Consulting Osk ja Etula Group Oy. Vaikuttavuuskiihdyttämö auttaa myös luomaan uusia kanavia osallistujien ja sijoittajien välille muun muassa tiiviissä yhteistyössä FiBANin kanssa.

 

OTA YHTEYTTÄ

Kuulemisiin!

Mistä on kyse?