Siirry suoraan sisältöön

Vaikuttavuuden Boot Camp

Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajat starttaavat jatkona aiemmille Vaikuttavuuskiihdyttämöille. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

AJANKOHTAISTA

MISTÄ ON KYSE?

Kehittääkö yrityksesi ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin? Tavoitteleeko järjestönne mitattavia yhteiskunnallisia vaikutuksia? Osallistu Sitran järjestämiin Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajoihin! Kehitä vaikutusten mallintamista, todentamista ja näkyväksi tekemistä, verkostoidu muiden vaikuttavuustoimijoiden kanssa ja kiritä liiketoimintaasi uudelle tasolle.

Mitä teemme?

Sitra tuottaa sarjan Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajoja, jotka auttavat yrityksiä ja elinkeinotoimintaa harjoittavia järjestöjä kehittämään palveluidensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Vuosina 2018–2019 tarjolla on kolme eritasoista työpajaa, jotka pohjaavat vuosina 2015-2017 järjestettyihin Vaikuttavuuskiihdyttämöihin. Ne sopivat niin startupeille kuin asemansa vakiinnuttaneille toimijoille..

  • Työpaja 1: Vaikuttavuuden ABC
    Tavoitteena on syventää osallistujien vaikuttavuusajattelua ja antaa hyvät eväät vaikuttavuuden mallintamisen.
  • Työpaja 2: Vaikuttavuuden todentaminen
    Keskitymme vaikuttavuuden mallintamiseen ja mittaamiseen. Osallistuminen edellyttää sitä, että yrityksesi tai järjestösi vaikutusketju on jo kuvattu ja teillä on käsitys siitä, millaisia haasteita toiminnan tai palveluiden vaikuttavuuden mittaamiseen liittyy. Mahdollisuus myös mentorointiin.
  • Työpaja 3: Liiketoiminnan kehittäminen vaikuttavuudesta käsin
    Keskitymme liiketoiminnan kehittämiseen vaikuttavuudesta käsin muun muassa tuotteistuksen, hinnoittelun, markkinoinnin ja palveluiden näkökulmasta. Toivomme, että osallistujien vaikuttavuus on jo mallinnettu ja sitä myös mitataan. Mahdollisuus myös mentorointiin.

Miksi?

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus kiinnostaa niin asiakkaita, kumppaneita, osaajia kuin sijoittajiakin. Myös julkisen rahoituksen kriteerit ja julkiset hankinnat suuntautuvat enenevässä määrin yksittäisistä suoritteista kohti tulosten ostamista. Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB on julkiselle sektorille yksi vaikuttavien hankintojen työkalu.

Sidosryhmien kiinnostuksen herättämiseksi yrityksen tai järjestön pitää osata todentaa ja viestiä vaikuttavuutensa mahdollisimman konkreettisesti. Etulyöntiasemassa ovat ne yritykset ja organisaatiot, jotka osaavat kertoa, miten ja miksi heidän tarjoamansa ratkaisut tuottavat halutun tuloksen. Yhteiskunnallinen vaikuttavuus tarjoaa siis mahdollisuuden positiiviseen erottautumiseen ja uuden kilpailuedun luomiseen.

Kenelle?

Työpajat sopivat vaikuttavuuden mallintamisesta ja mittaamisesta sekä vaikuttavuuslähtöisestä liiketoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille startupeille, vakiintuneimmille yrityksille ja järjestöille.

Miten mukaan?

Työpajoja ei tarvitse suorittaa järjestyksessä, vaan voit hakea suoraan siille tasolle, joka vastaa omaa osaamistasi. Halutessasi voit osallistua kaikkiin kolmeen työpajaan. Ajankohdat ja ilmoittautumislomake löytyvät tämän sivun Ajankohtaista-osiosta.

Paikkoja on rajoitetusti. Työpajat ja mahdollinen mentorointi ovat valituille osallistujille maksuttomia.

Jokaiseen on työpajaan on oma hakunsa – katso tarkemmat tiedot kunkin työpajan sivulta.

Milloin?

Seuraavat Vaikuttavuuden Boot Camp -työpajat järjestetään syksyllä 2019 Helsingissä:

Työpaja 1 (vaikuttavuuden ABC) 4.9.
Työpaja 2 (vaikuttavuuden todentaminen) 7.10.
Työpaja 3 (vaikuttavuuslähtöisen liiketoiminnan kehittäminen) 7.11.

OTA YHTEYTTÄ

Kuulemisiin!

Lue lisää!

Mistä on kyse?