Live
Megatrendit 2023 -julkistustilaisuus
show> hide>
Verkkotapahtuma

Megatrendit 2023 -julkistustilaisuus

Sitra julkistaa odotetun megatrendikatsauksensa heti alkuvuodesta. Tule ottamaan haltuun tulevaisuuteemme vaikuttavien muutosten kokonaiskuva ja järjestä oma kisakatsomosi!

  • 12.01.2023 klo 13:00 - 14:15
  • Verkossa

Maailma kuohuu ympärillämme, kriisit ja yllätykset seuraavat toisiaan. Tulevaisuus näyttää sumealta. Nyt on entistäkin tärkeämpää ymmärtää muutosten kokonaiskuvaa ja toimia toivotun tulevaisuuden eteen.

Tervetuloa torstaina 12.1. klo 13 – 14.15 Megatrendit 2023 -julkistustilaisuuteen. Verkkotilaisuudessa saat katsauksen tulevaisuuteemme voimakkaimmin vaikuttaviin laajoihin kehityskulkuihin sekä tulevaisuuteen liittyviin mahdollisuuksiin ja vaikuttamisen paikkoihin. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tulevaisuudesta ja yhteiskunnallisesta muutoksesta kiinnostuneille.  

Varaa siis jo päivä kalenterista, ilmoittaudu mukaan ja käynnistä uusi vuosi megatrendien parissa! Tilaisuus on maksuton ja  järjestetään suomeksi.

Katso Mikko Dufvan esityksen slidet.

Ohjelma

13:00
Tervetuloa!
Musiikkiesitys: Kaikki hyvin
antti autio
Avauspuhe: Tulevaisuus on reilu, kestävä ja innostava
KAtri vataja, sitra
Mikko Dufva, sitra
Paneelikeskustelu
Niklas Kaskeala / Compensate, Emmi Nuorgam / vaikuttavuustuottaja, Hanna Smith / ETYJ 
Musiikkiesitys: Lisää ääntä
Antti autio
14:15
Tilaisuus päättyy

Näin järjestät Megatrendit-kisakatsomon 

Kokoa kaverit tai kollegat yhteen kahvikupin tai poppareiden äärelle seuraamaan tapahtumaa yhdessä. Megatrendit-kisakatsomon järjestäminen tarjoaa mahdollisuuden pureskella megatrendejä yhdessä muiden kanssa – joko keskustellen, trendikortteja tutkaillen tai visaillen.  

  • Haluatteko keskustella ja pohtia megatrendejä yhdessä, rauhassa ja rakentavasti? Siinä tapauksessa valmiit keskustelukysymykset ja rakentavan keskustelun pelisäännöt ovat tukenanne. 
  • Kutkuttaako sukeltaa syvemmälle yksittäisiin trendeihin ja pohtia niiden vaikutuksia teihin, yhteisöönne tai organisaationne? Digitaaliset megatrendikortit julkaistaan juuri sopivasti tapahtuman alla ja valmiit keskustelukysymykset auttavat pääsemään pintaa syvemmälle.  
  • Kaipaatteko sittenkin jotain kevyempää? 10 kysymyksen trendivisa tarjoaa helpon tavan keventää tunnelmaa ja testata tulevaisuustietoa.  
  • Tai ehkä jotain ihan muuta? Megatrendit-kisakatsomon ohjelma on teidän käsissänne – tehkää siitä rohkeasti omannäköisenne! 

Miksi kisakatsomon järjestäminen on tärkeää? Koska tulevaisuus kuuluu kaikille ja vaikuttaa ihmisiin eri tavoin. Jos haluamme saada aikaan suurta yhteiskunnallista muutosta parempaan, tarvitsemme yhä enemmän ihmisiä mukaan keskusteluun tulevaisuuden eri kehityssuunnista ja toivotuista tulevaisuuksista – sekä toimimaan toivotun tulevaisuuden eteen. Järjestämällä kisakatsomon voit siis laajentaa osaltasi tulevaisuusvaltaa Tulevaisuusvalta Tulevaisuusvalta on valtaa vaikuttaa tulevaisuusnäkymiin eli siihen, mitä tulevaisuudessa pidetään mahdollisena tai toivottavana. Avaa termisivu Tulevaisuusvalta !

Mistä on kyse?