Live
Aamiaistapahtuma: Taiteesta virtaa ja hyvinvointia
tapahtumat

Aamiaistapahtuma: Taiteesta virtaa ja hyvinvointia

Piileekö taiteessa ratkaisu niin nuorten sosiaalisen eriarvoistumisen, ikääntyneiden yksinäisyyden kuin mielenterveysongelmien vähentämiseen? Miten päättäjät voivat edistää suomalaisten hyvinvointia entistä paremmin taiteen avulla?

Sitran ja ArtsEqual-hankkeen aamiaistapahtumassa pääset kuulemaan, miten taide vaikuttaa nuorten, ikääntyneiden, maahanmuuttajien, mielenterveyskuntoutujien sekä vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien hyvinvointiin. Tilaisuudessa julkaistaan ArtsEqual-hankkeen koostama tutkimuskatsaus, johon on tiivistetty viime vuosien merkittävimpiä tutkimustuloksia taiteen hyvinvointivaikutuksista.

Lisäksi pääset tutustumaan suosituksiin, jotka auttavat mm. poliittisia päätöksentekijöitä edistämään suomalaisten hyvinvointia taiteeseen liittyvien ratkaisujen kautta sekä vakiinnuttamaan taiteen uusia, toimialojen rajat ylittäviä palveluita.

Aamiaistapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lehikoinen, Kai & Vanhanen, Elise (toim.) (2017): Taide ja hyvinvointi: Katsauksia kansainväliseen tutkimukseen on nyt julkaistu sähköisesti täällä.

Mistä on kyse?