Live
AamuAreena: Kestävä kehitys ja datan monet kasvot
Verkkotapahtuma

AamuAreena: Kestävä kehitys ja datan monet kasvot

TIEKE ja Sitra kutsuvat sinut keskustelemaan datan ja digitaalisten ratkaisujen roolista kestävyyskriisin ratkaisussa.

  • 19.11.2021 klo 08:30 - 09:30
  • Online

Data on tiedon raaka-ainetta, jota kerätään eri lähteistä ja tilanteissa. Dataa jauhetaan ja jalostetaan monissa erilaisissa myllyissä, jotta siitä saadaan informaatiota ja tietoa.

Data ei kuitenkaan synny, liiku eikä jalostu ilman energiaa, eikä digitaalisia palveluita pysty käyttämään ilman sähköä tai fyysisiä laitteita, joihin tarvitaan luonnonvaroja. Datan tallennus on hyvin edullista, joten dataa usein kerätään ja tallennetaan niin paljon kuin vain voidaan. Kuitenkin vain tarkoituksenmukainen data luo yritykselle arvoa.

Mikä on datan hyödyntämisen nykytilanne ja miten resurssitehokkuus on huomioitu ICT-sektorilla? Millaisia haasteita digitaalisten palveluiden kehitykseen liittyy?

Datatalous on nouseva trendi, josta puhutaan paljon. Perisuomalaiseen tapaan aihetta kuitenkin lähestytään useimmiten teknologianäkökulmasta, vaikka todellisuudessa kyse on paljon muustakin.

Miten rakennetaan reilu ja kestävän kehityksen tavoitteet huomioiva datatalous ja mitä tämä tarkoittaa yritysten ja organisaatioiden kannalta? Mistä kysymyksistä ei puhuta, vaikka pitäisi?

Tule mukaan data-asioiden äärelle, näistä keskustellaan marraskuun AamuAreenassa!

Tapahtuman järjestävät TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry ja Sitra.

 

Mistä on kyse?