Live
Alueiden osaamisen aika -työn päätöstilaisuus
Kutsuvierastilaisuus

Alueiden osaamisen aika -työn päätöstilaisuus

Yhdessä uudistumalla elinvoimaa! Kutsuvierastilaisuudessa eri puolilla Suomea Alueiden osaamisen aika -työhön osallistuneet jakavat parhaat oivallukset aluetyöstä ja suuntaavat katseet tulevaan.

Päätöstilaisuus on kutsuvierastilaisuus kaikille Alueiden osaamisen aika -hankkeen työhön eri puolilla Suomea osallistuneille vastuuhenkilöille.

Yhteistyössä Sitran kanssa alueellista elinvoimatyötä vauhdittivat 2021-22 alueiden suunnitteluryhmien ja Lab-kehittäjätiimien jäsenet sekä Sitran rahoittamien hankkeiden vastuuhenkilöt. Rahoitetuissa hankkeissa kokeiltiin uusia ratkaisuja yhdistää entistä saumattomammin työtä ja osaamisen kehittämistä.

Lopputuloksena alueiden toimijoiden kyky uudistaa verkostoyhteistyössä osaamista ja rakentaa alueelleen kestävää tulevaisuutta on vahvistunut. 

Käytännössä tämä työ on tarkoittanut lähes 40 tilannekuvafoorumia 15 alueella, 10 Lab-pilottikokeilua ja 8 Sitran rahoittamaa uutta osaamisjärjestelmää toteuttavaa pilottiprojektia. Mukana yhteisessä työssä on ollut parikymmentä erilaista aluetta eri puolilta Suomea, ja se on tavoittanut tuhansia toimijoita kehittämään yritysten toimintaedellytyksiä ja uutta osaamisjärjestelmää.

Päätöstilaisuus tarjoaa mahdollisuuden jakaa oivalluksia tehdystä työstä: Mitä sellaista alueellanne käynnistyi, jonka haluaisitte jakaa muillekin? Soveltuuko jokin toisella alueella kehitetty toimintamalli hyödynnettäväksi alueellanne?

Tilaisuudessa esitellään myös keskeisiä havaintoja Alueiden osaamisen aika –hankkeen arvioinnista.

Lopuksi katseet suunnataan yhdessä tulevaan: Mitkä ovat kokeilevan kehittämisen seuraavat askeleet? Millaista tukea erilaiset alueet tarvitsevat elinvoimatyölleen? 

Tilaisuuteen on kutsuttu kaikki alueiden suunnitteluryhmissä, Lab-kehittäjätiimeissä tai rahoitushankkeiden vastuurooleissa toimineet henkilöt. Jos sähköpostikutsu ei ole tavoittanut sinua, olethan yhteydessä Päivi Hageliin saadaksesi ilmoittautumislinkin.

Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittatuneille lähempänä tilaisuutta.

Elinvoimatyö tehdään yhdessä!

Mistä on kyse?