Live
Tuusulan asuntomessut 2020 – Kansalaisvaikuttamisen päivä
tapahtumat

Tuusulan asuntomessut 2020 – Kansalaisvaikuttamisen päivä

Torstaina 27.8. Tuusulan asuntomessuilla järjestetään kansalaisvaikuttamisen päivä yhteistyössä Sitran Demokratiakokeilut 2020, Tuusulan kunnan ja Kuntaliiton kanssa.

Asuntomessuilla järjestetään klo 16 alkaen keskustelu asukkaiden aktiivisuudesta sekä kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksista ja uhista. Keskustelijoina Tuusulan apulaispormestari Jussi Salonen ja Tuusulan yhteisömanageri Katja Repo sekä tutkijat Lauri Vuorinen ja Tuomas Ahola Tampereen yliopistosta. Tuusulan nuorisovaltuuston edustaja sekä Tuusulassa käynnissä olevat hybridirahoituskokeilut pääsevät myös ääneen tilaisuudessa.

Messupäivän aikana klo 12-20 on messujen Tuusula-talolla mahdollista kertoa omista vaikuttamisen tavoista arjessa ja oivaltaa uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomalaisten keskuudessa on paljon erityyppisiä osallistujia ja on tärkeää pystyä luomaan vaikuttamisen paikkoja erilaisille suomalaisille – niin yksin kuin yhdessä tehtäviä vaikuttamisen muotoja, edustuksellisia, suoria ja osallistavia vaikuttamisen tapoja.

Tuusulan hybridirahoituskokeilut esittäytyvät Tuusula-talon edustalla päivän mittaan ja messukävijöillä on mahdollisuus rahoittaa kokeiluja. Kokeilut ovat aktiivisten asukkaiden projekteja, joiden toteutukseen haetaan joukkorahoitusta. Joukkorahoitustavoitteen täyttyessä Tuusulan kunta rahoittaa projekteja omalla osuudellaan.

Mistä on kyse?