Live
Avoin keskustelutilaisuus datasäädöksestä
Keskustelutilaisuus

Avoin keskustelutilaisuus datasäädöksestä

Yksi Euroopan datastrategian asetuksista on datasäädös, joka lupaa yhtäläiset menestyksen avaimet kaikille, jotka osallistuvat datatalouteen. Datasäädös rakentaa nykyistä reilumpaa ja monipuolisempaa datataloutta tarttumalla lainsäädännön keinoin datan saatavuuteen ja yhä laajempaan hyödyntämiseen liittyviin esteisiin.

  • 11.03.2022 klo 08:00 - 09:00
  • Verkkotapahtuma – Teams

Tervetuloa keskustelemaan datasäädöksestä!

Tämä avoin keskustelutilaisuus on kaikille, jotka ovat kiinnostuneita datasäädöksestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista suomalaiselle yhteiskunnalle, yksilöille ja yrityksille. Kahvikupin lisäksi nappaa mukaan sinua mietityttävät kysymykset datasäädöksestä ja virittäydy Sitran keskustelutilaisuuden pariin.

Avaamme tilaisuuden aloituspuheenvuorolla, jonka jälkeen aikaa on varattu avoimelle keskustelulle ja kysymysten kokoamiselle.

Euroopan komission antoi ehdotuksensa asetuksesta helmikuussa ja sitä ryhdytään käsittelemään EU-työryhmissä ja neuvostossa. Suomen kantaa valmistelee liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä sidosryhmien kanssa.

Datatalouteen vaikuttava EU-sääntely on suuressa murroksessa. Puhutaankin ”regulaatiotsunamista”, joka vyöryy Brysselin suunnalta läpi sisämarkkinoiden. Datataloutta ja yhteiskuntamme tulevaisuutta ei pysty käsittelemään ilman sääntely-ympäristön muutosta ja sen vaikutuksia. Tämä havainto korostui, kun Sitra valmisteli Datatalouden tiekartta -projektia, joka käynnistyi viime vuoden marraskuussa. Lisää aiheesta löytyy Sitran ja Demos Helsingin muistiosta.

Sitra kartoittaa yhdessä sidosryhmien ja asianajotoimisto Bird & Birdin kanssa muutoksen kokonaiskuvaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia suomalaiselle yhteiskunnalle, yksilöille ja yrityksille. Selvityksen tulokset julkaistaan keväällä 2022.

Tilaisuus järjestetään verkkotapahtumana. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen tilaisuutta.

Mistä on kyse?