Live
Erätauko-ohjaajakoulutus datatalouden edistäjille
Kurssi

Erätauko-ohjaajakoulutus datatalouden edistäjille

Työskenteletkö liiketoiminnan kehittämisen parissa? Haluatko levittää oppia uudesta EU:n digi- ja datasääntelystä, joka tulee vaikuttamaan digitaalisiin palveluihin laajasti? Tule mukaan Erätauko-ohjaajakoulutukseen, jonka avulla voit tuoda yritysten, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidesi edustajia syventämään ymmärrystään EU-sääntöjen tuomista uusista mahdollisuuksista.

Sitran laatima Datatalouden ABC on kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi, joka kertoo uusien EU-sääntöjen vaikutuksista yrityksiin ja yksityishenkilöille. Koska sääntely on monimutkaista mutta samalla se tarjoaa runsaasti uusia mahdollisuuksia yritysten arkeen, liiketoiminnan uudistamiseen ja toiminnan tehostamiseen, muutoksia kannattaa pureskella yhdessä ja vaihtaa näkemyksiä/oivalluksia. Kaikki osallistujat voivat näin saada uusia oivalluksia! Erätauko-ohjaajana voitkin tuoda omista verkostoistasi tästä aiheesta kiinnostuneet yhteen ja varmistaa rakentavan, oivalluttavan keskustelun. 

Sitra järjestää tämän Erätauko-ohjaajakoulutuksen, jotta ymmärrys datatalouden säännöistä voisi levitä käyttökelpoisessa muodossa mahdollisimman laajalle ja hyödyttää mahdollisimman monia. Jos työskentelet yritysten, yhdistysten tai muiden järjestöjen parissa ja haluat auttaa verkostoasi tarttumaan datatalouden uusien sääntöjen mahdollisuuksiin, tämä koulutus on sinua varten.

Koulutus antaa sinulle:  

 • osaamisen Erätauko-menetelmän ohjaamiseen,  
 • oman oivalluttavan kokemuksen Erätauko-keskustelusta datatalouden sääntöjen parissa, 
 • vahvistusta omalle ymmärryksellesi datatalouden muutoksesta, 
 • kompentenssin sekä menetelmäosaajana että aiheen ymmärtäjänä auttaa muita saamaan tolkkua uusista digisäännöistä. 

Koulutuksen sisältö ja hyödyt

Erätauko-menetelmä on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helposti käyttöön otettavaksi, ja sitä voi hyödyntää, kun tarvitsette yhteistä syvempää ymmärrystä jostain aiheesta.

Koulutuksen tuoma osaaminen auttaa sinua ja verkostoasi vaikkapa seuraavissa tilanteissa:

 • Kun haluat kasvattaa verkostossasi konkreettista ymmärrystä siitä, mitä uudet säännöt tarkoittavat tietyn toimialan pk-yrityksen arjessa. Käyttääkö yrityksesi digijättien palveluita? Katso, mitä reilumpia kilpailumahdollisuuksia pk-yrityksille pian avautuu verkon alustoilla – Sitra
 • Kun haluat koota ja kuunnella säännöistä nousevia huolia sekä vertaisilta nousevia osaratkaisuja.
 • Kun haluat kerätä ja jakaa konkreettisia ideoita siitä, kuinka yritykset voivat parhaalla tavalla hyötyä uusista säännöistä.
 • Kun haluat hyödyntää Erätauko-menetelmää osana päätöksentekoprosesseja tai strategiatyöstöjä.
 • Kun haluat tuoda Erätauko-menetelmän elementtejä kevyesti mukaan mihin tahansa kokoukseen tai tapaamiseen edistääksesi rakentavaa keskusteluilmapiiriä.

Koulutuksen päämäärä on, että osallistuja tulee varustetuksi tarvittavin työkaluin voidakseen aloittaa omien Erätauko-keskustelujen järjestämisen ja ohjaamisen.

Koulutusten aikataulu ja ilmoittautuminen

Koulutus on yhden päivän mittainen. Tarjoamme kaksi vaihtoehtoista toteutusaikaa.

 1. Koko päivän koulutus 11.12.2023 9.00-16.00 Helsingissä. Ei etäyhteyttä.
 2. Koko päivän etäkoulutus 17.1.2024 9.00-16.00. Vain etäyhteys.

Ennen koulutusta osallistujien tulee suorittaa Datatalouden ABC:n verkkokurssi, joka kestää noin 60-90 minuuttia.

Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja

Lisätietoa Erätauko-menetelmästä ja Erätauko-säätiöstä löydät osoitteesta: www.eratauko.fi. Voit tutustua tarkemmin menetelmään säätiön kotisivuilla olevien työkalujen ja käyttäjäkokemusten kautta.
Työkalut: www.eratauko.fi/tyokalut/
Diablogit: www.eratauko.fi/kategoria/diablogit/

Lisätietoa datataloudesta: https://www.sitra.fi/hankkeet/datatalouden-abc/