Live
Fiskars Summit on Environmental Collaboration and Conflict Resolution
tapahtumat

Fiskars Summit on Environmental Collaboration and Conflict Resolution

  • 05.06.2014 klo 12:00 - 06.06.2014 klo 15:05

Tulevaisuuden kestävät ilmasto-­, luonnonvara- ja energiaratkaisut eivät todennäköisesti kompastu teknologisiin haasteisiin, vaan yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden rajoihin sekä päätöksenteon ja yhteistoiminnan ongelmiin. Tarve uudenlaisiin ristiriitojen käsittelytapoihin on kova ja tulee vain kasvamaan.

Professori Lawrence Susskind (MIT) on ympäristökonfliktien sovittelun johtavia asiantuntijoita ja kehittäjiä maailmalla. Sitra on kumppanina hänen Suomen vierailunsa aikana järjestettävässä kaksipäiväisessä kutsutilaisuudessa, jossa näitä haasteita pohditaan erityisesti Suomen näkökulmasta. Ristiriitatilanteiden ratkaiseminen ja ennaltaehkäisy ovat Sitralle erityisen tärkeitä aiheita liittyen Kestävän kaivostoiminnan verkoston työhön. Tilaisuuden tarkoituksena on luoda katsaus alan tähänastiseen kehitykseen Suomessa sekä tunnistaa tarpeita ja mahdollisuuksia edistää alan kehittymistä.

Fiskars Summitin järjestävät yhteistyössä Akordi Oy, Itä-Suomen yliopiston LYY Instituutti ja SoLiMi-projekti, Suomen ympäristökeskus, Suomen Akatemian Naapuruuskiistat-hanke sekä Sitra. Tapahtuman kieli on englanti ja tilaisuus on maksullinen.

Mistä on kyse?