Live
HERÄÄMÖ goes Nordic CityMaking Week: Missiolähtöinen kaupunkikehittäminen
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ goes Nordic CityMaking Week: Missiolähtöinen kaupunkikehittäminen

Kuinka voimme yhdistää ylhäältä alas tulevat kansalliset tavoitteet ja ruohonjuuritason innostukseen perustuvat ratkaisut? Minkälaisia ovat uudet Pohjoismaisten kaupunkien kehittämisen tavat? Nämä on aiheena syyskuun HERÄÄMÖssä, jossa missiolähtöisestä kaupunkikehittämisestä puhuu Dan Hill Vinnovasta.

Syyskuun HERÄÄMÖ järjestetään yhdessä ja osana Nordic CityMaking Weekiä, jonka tavoitteena on tuoda yhteen teitä, jotka olette kiinnostuneita Pohjoismaisista kaupungeista sekä niiden kehittämisestä elävämmiksi, kestävämmiksi ja inklusiivisemmiksi. Vieraanamme on Dan Hill, strategisen muotoilun johtaja Ruotsin kansallisesta innovaatiotoimijasta Vinnovasta.

Esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen ja hiilineutraalien kaupunkien edistämisen kaltaisten aikamme suurimpien haasteiden ratkaiseminen vaatii monien toimijoiden yhteen tuomista korkean tason haasteiden äärelle, mutta tavalla, joka mahdollistaa kontekstuaalisten ratkaisujen kehittämisen. Dan Hill kertoo heidän käytännön työstään kansallisten tavoitteiden ja ruohonjuuritason ratkaisujen kehittämisen parissa.

Kuka Dan Hill?

Dan Hill on strategisen muotoilun johtaja Vinnovassa, jossa hänen tavoitteenaan on tukea vaikeisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin vastaavien ratkaisujen kehittämistä. Dan toimii myös vierailevana professorina University College London UCL Insititute for Innovation and Public Purpose’ssa. Aiemmin hän on työskennellyt muunmuassa Sitran Helsinki Design Labissä. Dan on koko uransa ajan toiminut kaupunkikehittämisen aiheiden parissa. Erityisesti hän on keskittynyt etsimään uusia lähestymistapoja ihmiskeskeisten kaupunkien kehittämiseksi.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa ja kielenä on englanti. Esitys on katsottavissa suorana myös Sitran YouTube-kanavalla.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat kahden tunnin aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa. 

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labinsähköpostilistalle. 

Mistä on kyse?