Live
HERÄÄMÖ: Käyttäytymistieto yhteiskunnallisessa muutoksessa 
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Käyttäytymistieto yhteiskunnallisessa muutoksessa 

Yhteiskunnallinen muutos edellyttää tiedon lisäksi toimintaa ja muutoksia ihmisten käyttäytymisessä. Miten näitä edistetään?

Tilaisuuden materiaalit

Nelli Hankosen esitys (klikkaa kuvaa!)

Nelli Hankosen esityksen otsikko-slide

Tilaisuuden kuvaus

Ihmisen käyttäytymisen, kasvun ja kehityksen ymmärtäminen on avainasemassa, kun halutaan kestävää yhteiskunnallista muutosta. Kun yhteiskunnallista muutosta edistetään, pelkkä tiedon lisääminen harvoin riittää. Jotta muutoksesta tulee totta, ihmisellä tulee olla kyky, halu ja mahdollisuus toimia. Miten yksilön käyttäytymiseen vaikutetaan niin, että muutosajatuksista tulee toimintaa?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, mitä oppeja käyttäytymistieteet tuovat muutoksen tekemiseen sekä millaisia työkaluja käyttäytymiseen vaikuttamisessa voidaan soveltaa.

Aiheeseen meidät johdattelee sosiaalipsykologian professori Nelli Hankonen.

Kuka Nelli Hankonen?

Nelli Hankonen on sosiaalipsykologi ja tutkija. Hän toimii professorina Tampereen yliopistossa. Nelli tutkii motivaation ja käyttäytymisen muuttamista sekä vaikuttamiskeinoja ja on ollut mukana suunnittelemassa käyttäytymisen muutokseen tähtääviä kampanjoita, ohjelmia, tukiryhmiä sekä kokonaisvaltaisempia interventioita. Hän on myös toiminut asiantuntijajäsenenä mm. valtioneuvoston kanslian koollekutsumassa työryhmässä ja puheenjohtajana Suomen Psykologisen Seuran Terveyspsykologian jaoksessa.

Miten mukaan?

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman kieli on suomi.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?