Live
Heräämö: Millaisista valinnoista syntyy tulevaisuuden reilu ja kestävä talous?
Verkkotapahtuma

Heräämö: Millaisista valinnoista syntyy tulevaisuuden reilu ja kestävä talous?

Jos ja kun haluamme tulevaisuuden talouden olevan reilu ja kestävä, mitä meidän tulee siitä ymmärtää ja millaisten valintojen edessä olemme? Maailman muutosten keskellä myös talouskeskusteluun nousee uudenlaisia uhkia, mahdollisuuksia ja toiveita. Tulevaisuus on väistämättä erilainen kuin nykyisyys, ja siksi on syytä pysähtyä pohtimaan, mitä kohti olemme menossa ja millaisten muutosten edessä talous on.

  • 17.03.2023 klo 08:30 - 11:00

Tilaisuuden materiaalit

Professori Lassi Linnasen esitys (pdf)

Tilaisuuden kuvaus

Tervetuloa seuraamaan Heräämö-webinaaria 17.3.2023 klo 8.30–10.00 ja sen jälkeen halutessasi mukaan verkkokeskusteluun klo 10.00–11.00.  

Tuo oma näkökulmasi kestävän ja reilun talouden pohdintaan! 

Keskustelun alustaa Kestävyyspaneelin tuore puheenjohtaja, kestävyystieteiden professori Lassi Linnanen LUT-yliopistosta. Hän tarkastelee reilua ja kestävää taloutta nykyhetken muutospaineiden, tulevaisuuden imun sekä menneisyyden painon näkökulmasta. Tämän jälkeen  toimitusjohtaja Kimmo Lipponen (FIBS), pääekonomisti Anni Marttinen (SOSTE) ja maailmanpolitiikan yliopistonlehtori Matti Ylönen (Helsingin yliopisto) arvioivat muutosta vauhdittavia ja hidastavia tekijöitä. Myös yleisö pääsee äänestämään ja kommentoimaan tulevaisuusväitteitä reilusta ja kestävästä taloudesta.   

Heräämön päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus jatkaa webinaarin annin pureskelua ohjatuissa pienryhmäkeskusteluissa.  

8:30
Tervetuloa
Tulevaisuusnäkökulma talouskeskustelussa 
Eeva Hellström, Sitra 
Tulevaisuuden talous rakennetaan kysymällä oikeita kysymyksiä
Lassi Linnanen, kestävyyspaneelin puheenjohtaja 
Yleisön ääni: Tulkintani reilusta ja kestävästä taloudesta   
”Minä väitän” -puheenvuorokierros
Kimmo Lipponen  (FIBS), Matti Ylönen (Helsingin yliopisto) ja Anni Marttinen (SOSTE)
Yleisön ääni: Tulevaisuusväitteeni reilusta ja kestävästä taloudesta 
10:00
Webinaari päättyy
Tauko
10:10
Ohjatut pienryhmäkeskustelut verkossa
11:00
Keskustelutilaisuus päättyy

Mikä Heräämö?

Heräämö on astetta parempi aamun aloitus. Heräämössä on vuodesta 2019 lähtien tunnusteltu yhteiskunnallisen muutoksen tuulia yhdessä. Kansallisena tulevaisuuspäivänä 17.3.2023 Heräämössä käynnistyy uusi tapahtumasarja, jossa pohditaan talouden tulevaisuutta – moniäänisesti ja moninäkökulmaisesti. Talouskeskustelua uusille taajuuksille herättelevän Heräämö-sarjan toivotaan kokoavan talouden tulevaisuudesta kiinnostuneita tahoja yhteen. Tapahtuman järjestää Sitran Talouden tulevaisuus -tiimi.

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?