Live
How can investors evaluate biodiversity in portfolios?
Verkkotapahtuma

How can investors evaluate biodiversity in portfolios?

Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen on noussut nopeasti merkittäväksi teemaksi sijoittajille, varainhoitajille ja rahoitusalan toimijoille. Sitran verkkotapahtumassa pureudutaan mm. siihen, miten sijoittajat voivat arvioida luontokadon riskejä osana sijoituspäätöksentekoa.

  • 18.06.2021 klo 11:00 - 14:00
  • Online 11:00 EEST (10:00 CEST)

Helmikuussa julkaistu Dasguptan raportti painotti, ettei talous toimi irrallaan luonnosta, vaan on siitä riippuvainen. Raportti nosti luonnon monimuotoisuuden uudella tavalla myös sijoittajien, varainhoitajien ja rahoitusalan keskusteluihin.

Toistaiseksi sijoitus- ja rahoitusalalta kuitenkin puuttuvat työkalut, joiden avulla arvioida esimerkiksi luontokadon aiheuttamaa riskiä sijoitussalkkujen näkökulmasta.

Sitra järjestää perjantaina 18.6. kello 11-14 webinaarin, jossa kuullaan esimerkkejä nykyhetken parhaista käytännöistä luontokadon tuomien riskien ja vaikutusten huomioimiseen sijoituspäätöksenteossa. Tapahtuman kieli on englanti.

Olemme kutsuneet webinaariin kansainvälisiä johtavia talousdatapalveluiden tarjoajia ja sijoittajia kertomaan omista lähestymistavoistaan. Tarkemmat tiedot tapahtumasta ovat englanninkielisellä tapahtumasivulla.

Sitrassa maapallon ekologinen kantokyky on yksi uuden strategiamme kulmakivistä. Ilmasto- ja luontoratkaisut -projektissa kiinnitämme entistä enemmän huomiota muun muassa rahoitusalan merkittävään rooliin luontokadon pysäyttämisessä.

Mistä on kyse?