Live
Hyvää huomista, puolueet! -työpaja Etelä-Savossa
Työpaja

Hyvää huomista, puolueet! -työpaja Etelä-Savossa

Hyvää huomista, puolueet!

Suomen menestystarinaa ei olisi ilman paikallisdemokratiaa. Paikallisen päätöksenteon perustana taas ovat ihmiset, jotka haluavat käyttää aikaansa ja osaamistaan yhteiseksi hyödyksi.

Sinä, yhtenä näistä ihmisistä, olet demokratian avainhenkilö, jonka varassa ihmisten osallisuuden tunne ja koko kansanvaltainen päätöksentekomme joko nousee uudelleen arvoonsa tai hiipuu hiljalleen unohduksiin yhtenä vaiheena kansakunnan historiassa.

Siksi haluamme toivottaa Sinut tervetulleeksi Hyvää huomista, puolueet -työpajaan pohtimaan ja kehittämään puoluetoiminnan perustuksia, toimintatapoja ja tulevaisuutta tiistaina 29.10.2019 klo 17.30. Ilmoitathan osallistumisestasi oheisen ilmoittautumislinkin kautta viimeistään 25.10.2019. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille eduskuntapuolueiden puoluetoiminnassa mukana oleville. Tilaisuudessa esimerkiksi pohditaan, miten digitalisaatio haastaa puolueita ja ihmisten osallistumisen tapoja sekä esitellään kansainvälisiä esimerkkejä ihmisten osallistamisesta ja aktivoimisesta. Ennen kaikkea työpajassa haetaan ratkaisuja puolueiden haasteisiin ja kuullaan jäsenistön näkemyksiä. Työpajassa on myös mukana puoluesihteerien edustus, joka vie näkemykset muille puoluesihteereille.

Puolueilla on ollut tärkeä rooli Suomen satavuotisessa edustuksellisessa demokratiassa. Meillä ja maailmalla on viime aikoina näkynyt yhä enemmän merkkejä kansanvaltaisten järjestelmien rapautumisesta – ja tarkoituksellisesta rapauttamisesta. Kansanvallan vuoksi onkin tärkeää, että myös puolueet pystyvät uudistumaan ja elämään ajassa.

Tämän vuoksi eduskuntapuolueilla on käynnissä yhteinen kehittämishanke, jossa puolueet yhteistyössä kehittävät puoluetoiminnan tulevaisuutta Sitran tukemana. Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektista löydät lisätietoja täältä.

 

Puolueiden yhteisen kehittämishankkeen taustaa:

Yhteisen kehittämishankkeen tavoitteena on vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa tukemalla kansalaislähtöistä puolueiden pitkäaikaisen visiotyön kehittämistä. Tavoitteena on vahvistaa puolueiden roolia kansanvallan edistäjänä ja yhteiskunnallisten aloitteiden esittäjänä. Tavoitteena on puolueiden toiminnan laajuuden, laadun, tehokkuuden ja vaikuttavuuden lisääminen sekä erityisesti kansalaisten osallisuuden vahvistaminen sekä yhteiskunnallisen päätöksenteon pitkäjänteisyyden tukeminen ja päätöksentekokyvyn vahvistaminen. Puolueiden yhteistyön avulla voidaan vahvistaa puolueiden toimintakykyä niin valtio-, maakunta- kuin kuntatasollakin. Hanke ei käsittele politiikan sisältökysymyksiä, vaan keskittyy kehittämään puolueiden toimintaedellytyksiä ja niiden yhteyttä muuhun yhteiskunnalliseen keskusteluun, valmisteluun ja päätöksentekoon.

Työpaja on kutsuvierastilaisuus kaikkien eduskuntapuolueiden jäsenille ja edellyttää ilmoittautumista. 

Mistä on kyse?